Zo voorkom je een bezoek aan de dierenarts

Als trotse hondenbezitter besteed je dagelijks veel tijd en energie aan je trouwe viervoeter. Zo laat je het beestje meerdere keren per dag uit. Ook bij slecht weer ontkom je hier niet aan. En probeer je hem de juiste voeding te geven en ook regelmatig te wassen en verzorgen. Een hond kost je veel energie en tijd, maar je krijgt er ook veel liefde en aandacht voor terug. Er wordt vaak gezegd dat de hond een mens beste vriend is. Om je hond in goede gezondheid te houden en bezoekjes aan een dierenarts te voorkomen is een goede verzorging belangrijk. Lees hier tip over hoe je jouw hond in goede gezondheid houdt.

Geef de juiste voeding

Net als bij de mens is ook voor honden is de juiste, gezonde voeding erg belangrijk. Net als jezelf ma je jouw hond best een keer verwennen met een hondenkoekje of een plakje worst, maar hoe lekker de hond het ook vindt, te veel hondenkoekjes of andere lekkernijen kan ongezond zijn. Dus wanneer je de hond wilt belonen met iets lekkers, doe dit met een normaal hondenbrokje.

Zorg voor voldoende beweging

Voldoende beweging is erg belangrijk voor de gezondheid van een hond. Hoeveel beweging een hond nodig heeft, hangt af van het hondenras. Een herdershond heeft meer beweging nodig dan een chihuahua. Wanneer je van plan bent een hond te nemen, onthoud dan goed dat je ook bij slecht weer er met de hond uit moet. De hond uitlaten hoeft niet vervelend te zijn, je kan het ook heel leuk maken voor de hond. Bepaalde hondenrassen vinden het leuk om achter een bal aan te rennen, door ze te leren apporteren zorg je dat de hond flink veel energie kwijt kan zonder dat je zelf hiervoor veel hoeft te doen.

Verzorg je hond goed en regelmatig

Naast voeding en beweging, houd je met de juiste verzorging je hond ook gezond.  Het belangrijk om met enige regelmaat de vacht van de hond te wassen. Een hond kan tijdens wandelingen door de natuur veel vuil en parasieten in zijn vacht meenemen. Wanneer je de hondenvacht niet regelmatig wast, kunnen parasieten hun vrije gang gaan waardoor irritaties bij de hond kunnen ontstaan. Door te wassen met een speciale shampoo voor honden zorg je ervoor dat de vacht van de hond gezond blijft. Ook de oren van een hond dienen regelmatig gecontroleerd en gereinigd te worden. Wanneer je dit niet doet, bestaat de kans dat een hond last krijgt van een oorontsteking. Met een speciale oorreiniger voor honden geef je parasieten als oormijten geen kans.