Dieren verzekering – Wat te doen?

In sommige gevallen kunnen zich er situaties voordoen waardoor er vragen ontstaan over wat wijsheid is met betrekking tot de dieren verzekering. Dat is geen probleem, want wij weten raad. 

Zit u zelf in een situatie en u weet niet wat u moet doen? Stel gerust uw vraag aan ons en wij geven zo goed mogelijk antwoord. U kunt uw vraag sturen naar dierenverzekeringinformatie@gmail.com.

Het aanbod van de dieren verzekering is de afgelopen jaren flink toegenomen. Daardoor is de kans groot dat de consument meer moeite heeft om de juiste dieren verzekering voor de kat of hond af te sluiten. Daarom bieden wij een overzicht van alle dieren verzekeringen en hun premies. Door uw dieren verzekering te vergelijken is het mogelijk de beste dekking tegen de laagste premie te vinden.

Veel mensen die een dieren verzekering hebben afgesloten, zijn niet goed op de hoogte van wat de dieren verzekering precies dekt. Sommige verzekerden kiezen ervoor meteen bij het in huis nemen van het huisdier al een dieren verzekering af te sluiten. Dat kan zeker handig zijn als het huisdier bijvoorbeeld nog een wormkuur nodig heeft. Maar soms komen verzekerden in situaties terecht waarbij blijkt dat de dekking van een dieren verzekering niet voldoende is.

In dat geval is het raadzaam contact op te nemen met de dierenverzekeraar en de polisvoorwaarden nog eens door te lezen. In de polis staat precies uitgelegd welke zorg wel of niet gedekt is. Als blijkt dat de dieren verzekering niet bij de persoonlijke situatie past, kan het lonen over te stappen naar een andere dierenverzekeraar of een andere polis te kiezen.

Bekijk op de websites van de bekendste dieren verzekaars wat zij allemaal dekken:

Klik hier om de dekkingen van Ohra te bekijken

Klik hier om de dekkingen van Proteq te bekijken

Klik hier om de dekkingen van Petplan te bekijken

Klik hier om de dekkingen van Hema te bekijken

Klik hier om de dekkingen van Inshared te bekijken

Ten eerste is het bij een ongeval altijd aangeraden het hoofd koel te houden. Als het ongeval ernstig is, schakelt de verzekerde het beste een dierenambulance in. Die komt het gewonde dier dan ophalen en zo snel mogelijk behandelen. Bij minder urgente zaken, zoals bijvoorbeeld het breken van een pootje, kan de verzekerde ook zelf het dier naar de dierenarts brengen. De meeste dierenverzekeraars dekken vervoer naar de dierenarts via een dierenambulance.

Het is altijd verstandig zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld door foto’s te maken van het ongeval en adresgegevens van eventuele omstanders te maken. Dit werkt als bewijs voor het claimen van zorg bij uw dieren verzekering.

In sommige gevallen moet de dierenarts een behandeling uitvoeren die eerst goedkeuring vereist van de dierenverzekeraar. Neem in dat geval meteen contact op met de verzekeraar voor meer informatie

Het kan ontzettend leuk zijn het huisdier mee te nemen op vakantie. Maar er kleven ook risico’s aan het meenemen van huisdieren naar het buitenland. Er zijn namelijk wettelijke regels gebonden aan het vervoeren van huisdieren naar het buitenland. Ten eerste moet het dier een geldig dierenpaspoort hebben. Deze is te verkrijgen bij de dierenarts.

Ten tweede schrijft Europese regelgeving voor dat het dier gechipt en ingeënt moet zijn. Ten slotte mag het dier geen wormen of vlooien bij zich dragen. Sommige landen stellen nog extra eisen. Informeer dus altijd alvorens met een huisdier naar het buitenland te gaan. Deze informatie is op te vragen bij de dierenarts.

Kijk ook goed of de dieren verzekering ongevallen in het buitenland vergoed. Er zijn dierenverzekeraars die dit standaard vergoeden in de basisverzekering, terwijl andere verzekeraars hiervoor een aanvullende polis vereisen.

Als de jaarwisseling er weer aankomt, is dit meestal een stressvolle periode voor huisdieren. Het is mogelijk het dier voor te berieden op het geluid van vuurwerk. Speel bijvoorbeeld geluiden af van vuurwerk, zodat het huisdier gewend raakt aan het geluid.

In andere gevallen is het mogelijk kalmeringstabletten te verkrijgen. Dergelijke medicatie wordt vergoed via de polis van de dieren verzekering. Let goed op de werking van deze medicijnen; dergelijke medicatie kan ertoe leiden dat het huisdier suffig wordt. Daardoor kan de angst voor vuurwerk groter worden.

Breng veel tijd met uw huisdier door, zeker als deze erg bang is. Geef het dier aandacht, maar doe dit niet als er net vuurwerk afgestoken is. Op die manier leert het dier namelijk dat hij aandacht krijgt als hij bang is.

Het is niet aan te raden dierenartsen behandelingen uit te laten voeren waar vooraf toestemming van de dieren verzekering noodzakelijk was. De meeste dieren verzekeringen vergoeden pas een declaratie als zij vooraf toestemming hebben gegeven voor een behandeling.

Het gaat dan vooral om duurdere medische behandelingen of een second opinion. Als blijkt dat de verzekerde geen toestemming heeft voor een behandeling, dan kan het zijn dat hij een dure rekening ontvangt. In dat geval moet de verzekerde de rekening zelf betalen. Wel kan het een positief effect hebben om even met de dierenverzekeraar te bellen. In sommige gevallen vergoeden verzekeraars de behandeling alsnog, als de medische noodzaak hoog is. Een voorwaarde is wel dat de verzekerde zijn premie altijd op tijd betaald heeft.

Het hebben van huisdieren is leuk, maar kan ook erg duur zijn. Daarom is het verstandig een katten of hondenverzekering te vergelijken en af te sluiten af te sluiten. Op die manier kunnen torenhoge rekeningen voorkomen worden. Toch kan het voorkomen dat verzekerden een dure rekening krijgen, als het dier een medische behandeling ondergaat dat niet verzekerd is door de dierenverzekeraar. Ga in dat geval in overleg met de verzekeraar.

Maar de kans is aanwezig dat de verzekerde de behandeling uit eigen zak moet betalen. Tref in dat geval een betalingsrekening met de dierenarts. Wie nog geen dieren verzekering heeft, doet er verstandig aan zo’n polis af te sluiten. Dit kan door dieren verzekering te vergelijken. Een specialistische honden- of kattenverzekering is aangeraden. Deze polissen specialiseren zich in het verzekeren van een bepaald dier.

Dierenartsen behandelen dagelijks veel huisdieren die een poot breken. Een gebroken poot komt met name bij honden en katten zeer vaak voor. Deze breuk wordt meestal veroorzaakt door een aanrijding of een val. Vooral katten hebben een hoog risico te vallen en daarmee een pootje te breken.

In sommige gevallen is een spalk of steunverband voldoende, maar in de meeste gevallen moet het dier een operatie ondergaan. Het is belangrijk dat dit gebeurt door een ervaren en deskundig chirurg.

Als een diereneigenaar vermoedt dat het huisdier een poot gebroken heeft, is het verstandig dat hij het dier naar een dierenarts brengt. Daar kan een röntgenfoto gemaakt worden. Op die manier kan uitgewezen worden of het dier inderdaad een fractuur heeft, en welke behandeling passend is. Een goede pijnstilling in dit geval vaak noodzakelijk.

De botbreuk moet gestabiliseerd worden door de dierenarts. Dat kan door een spalk aan te brengen, of door het dier te opereren. Daarbij worden pinnen en andere constructies gebruikt om het bot weer op zijn plaats te zetten. Vaak worden deze behandelingen wel vergoed door de dierenverzekeraar. Bij twijfel is het verstandig eerst contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Daarmee kunnen een hoop onvoorziene kosten voorkomen worden.

[latest_posts category=”blog” number=”3″ excerpt_words=”55″]

Dierenverzekering – Wat te doen?
1.8 (36.84%) 19 vote[s]