Wat te doen als je hond een ontsteking heeft in zijn bek?

Je wilt natuurlijk altijd het beste voor je hond en daar hoort ook een schone en goed verzorgde bek bij. Niet alleen is het vervelend voor je hond wanneer zijn bek niet goed schoon is, maar het kan ook nog eens ervoor zorgen dat hij last krijgt van ontstekingen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddeltjes bij die je kunt gebruiken om de bek van je hond goed schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale tandenborstel of een kauwspeeltje waarmee je de bek van je hond grondig kunt reinigen. Lees snel verder voor een overzicht aan hulpmiddelen zodat jouw hond altijd een schone bek heeft.

Wat te doen bij een ontsteking

Er zijn verschillende ontstekingen in de bek waar je hond last van kan krijgen.Als je niet goed zorgt voor het gebit van je hond, kan hij bijvoorbeeld last krijgen van een ontsteking aan het tandvlees. Zo’n ontsteking kan leiden tot pijn aan de tanden of een slechte adem bij een hond. Als hier helemaal niks aan wordt gedaan, kan deze ontsteking zelfs doorslaan naar de wortels van de tand of naar een andere plek in het lichaam van je hond. Daarom is het belangrijk om zo’n ontsteking zo goed en snel mogelijk te behandelen. Gelukkig gaat dit al heel gemakkelijk en kun je dit gewoon thuis doen met de volgende producten.

Gebruik drinkwater additief van California Pets om het gebit van je hond te verzorgen

Je kunt al heel gemakkelijk ervoor zorgen dat je hond minder snel last krijgt van een ontsteking in zijn bek door hem regelmatig water te laten drinken waar drinkwater additief bij zit. Dit is een vloeistof van California Pets die je toe moet voegen aan zijn drinkwater om het te veranderen in een mondwater. Wanneer je hondje dan wat water drinkt, verzorgt hij ook gelijk zijn bek. Twee vliegen in één klap dus! Drinkwater additief bevat onder andere actief zuurstof dat de strijd aangaat met de schadelijke bacteriën in de bek van je hond waardoor deze geen tandplak kunnen veroorzaken. Zo is de kans dus ook een stuk kleiner dat je hond last krijgt van een ontsteking in zijn bek.

Het einde van pijnlijke ontstekingen in de bek van je hond met de AE Dogz Pet Tooth Stick

Gebruik eens de Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz om snel en effectief voedselresten, tandplak, verkleuringen op de tanden en tandsteen van je hond te verwijderen. Het grootste deel van de honden krijgt namelijk na een aantal jaar last van zulke kwaaltjes en dit kan zijn welzijn en zijn gezondheid flink aantasten. De tandenborstel van AE Dogz is speciaal ontworpen om op een eenvoudige manier de tanden van je hond zo schoon mogelijk te houden. Dit innovatief model heeft een spons-kop die een flinke absorptie capaciteit heeft wanneer hij nat wordt. Op deze manier worden heel eenvoudig vlekken, etensresten en tandplak opgezogen en verwijderd. Wanneer er geen tandplak op het gebit van je hond zit, zal hij ook minder snel last krijgen van een tandvleesontsteking.

Een ontsteking in de bek bestrijden met Dental Chew Toy van Chewsi

Je kunt de ontstekingen in de bek van je hond ook op een speelse manier aanpakken, namelijk door gebruik te maken van de Dental Chew Toy van Chewsi. Dit is een soort staaf waar je hond op moet kauwen. Hij heeft zachte noppen aan de zijkant en een ribbelige structuur waardoor alle voedselresten en tandplak verwijderd worden wanneer hij op het speeltje kauwt. Het midden van het speeltje is open zodat je hier bijvoorbeeld tandpasta in kunt doen voor optimale reiniging. Je zou er ook voor kunnen kiezen om hier snoepjes in te doen, zodat je hond extra gemotiveerd wordt om het de Dental Chew Toy te spelen.

De Natural Tandspray van Dr. Brite om een ontsteking tegen te gaan

Je kunt ook een tandspray gebruiken om de ontsteking in de bek van je hond flink aan te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de spray van Dr. Brite. Deze spray verzorgt en reinigt op een veilige en natuurlijke manier het gebit van je hond waardoor hij geen last krijgt van tandplak. Je hoeft alleen maar een paar keer per dag het product op de tandvleeslijn van je hond spuiten.Dit product bevat onder andere kokosolie en propolis om slechte bacteriën in de bek van je hond te bestrijden. Hierdoor kunnen zij geen tandplak veroorzaken en zal je hond dus ook veel minder snel last krijgen van een ontsteking in zijn bek.

De Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite tegen ontstekingen

Het is belangrijk dat het gebit van je hond goed schoon blijft om vervelende ontstekingen in zijn bek te voorkomen en dit gaat heel eenvoudig en snel met de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite. Je kunt hiermee heel gemakkelijk tandplak verwijderen waardoor er ook geen tandsteen of een ontsteking kan ontstaan.Als je dit product van Dr. Brite aanschaft, krijg je er ook een spray bij. Deze spray kun je gebruiken als soort van tandpasta. Hij bevat onder andere kokosolie, peterselie zaadolie en grapefruit zaadolie: alleen maar biologische ingrediënten in deze spray dus. Tot slot is hij heel gemakkelijk om te gebruiken, dus je hebt in een mum van tijd het gebit van je hond gepoetst.

Een schoonmaakset van OxyFresh voor je hond om ontstekingen tegen te gaan

Nog een andere manier om te voorkomen dat je hond last krijgt van een ontsteking in zijn bek, is door dePet Dental Kit te gebruiken. In deze handige set van OxyFresh vind je drie vinger tandenborstels, een tandpasta en een tandenspray die je kunt gebruiken om het gebit van je hond te reinigen. Doordat ook deze producten actief zuurstof bevatten, kunnen schadelijke bacteriën niet overleven op het gebit van je hond en kunnen dus ook geen tandplak. Als er geen tandplak op het gebit van je hond zit, zal hij ook minder snel last krijgen van een ontsteking in zijn bek. Door dePet Dental Kit van OxyFresh regelmatig te gebruiken, heeft je hond een schoon gebit zonder hier ooit problemen aan te hebben.