Wat kan je verwachten van een feedback training?

man using MacBook

Het volgen van feedback training is iets wat vandaag de dag aan steeds meer professionelen wordt aanbevolen… en dat is absoluut niet zonder reden, integendeel. Door het volgen van een dergelijke training kan je in de praktijk dan ook rekenen op een aantal interessante voordelen. Zo geldt voor een dergelijke training dat ze eigenlijk op twee verschillende manieren werkt. In eerste instantie zorgt ze ervoor dat je beter met feedback om kan gaan die je zelf ontvangt terwijl je anderzijds ook leert hoe je beter feedback kan geven aan anderen. Klinkt dit voor jou ook wel interessant? Dan is het doornemen van de informatie hieronder zeker een aanrader! 

Een feedback training leert je de waarde van feedback

In eerste instantie kan je er op rekenen dat het volgen van feedback training ervoor zorgt dat je de waarde van feedback pas echt leert in te schatten. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze dit vandaag de dag immers nog niet doen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Door het volgen van een dergelijke training worden er in de praktijk altijd verschillende situaties geschetst waarin duidelijk wordt hoe belangrijk het correct verwerken van feedback wel niet kan zijn. 

Een feedback training maakt steeds vaker deel uit van de opleidingen of trainingen die worden voorzien door bedrijven… en dat is niet meer dan terecht. Door het volgen van een dergelijke training is het immers mogelijk om niet op één, maar wel op meerdere manieren een niet onbelangrijke meerwaarde te creëren voor jezelf. Dat is uiteraard alleen maar interessant. 

Leer hoe je zelf feedback kan verwerken 

Een feedback training kan je in eerste instantie aanleren hoe je zelf het best feedback kan verwerken. Daar knelt voor veel mensen meteen een aardig schoentje. Het overgrote merendeel van de mensen bestempeld feedback die ze ontvangen namelijk niet als iets positiefs, maar als iets negatiefs. Met andere woorden, men is van mening dat de feedback niet constructief is bedoeld, maar vooral als doel heeft om kritiek te uiten. Dat terwijl dat in de praktijk eigenlijk helemaal niet juist is, integendeel. Door het volgen van een specifieke feedback training wordt het mogelijk gemaakt om jezelf daar drastisch in te verbeteren waardoor dit probleem zich in de toekomst veel minder vaak en veel minder intensief zal laten gelden. 

Feedback training volgen? Dat kan zeer belangrijk zijn! 

Feedback trainingen bestaan doorgaans uit twee verschillende onderdelen. In eerste instantie wordt er dus gezocht naar een manier waarop je feedback kan verwerken die je zelf ontvangt. Daarnaast is het echter eveneens zo dat het duidelijk zal worden hoe je zelf het beste feedback kan geven. Ook dit is namelijk voor veel mensen een alles behalve onbelangrijke struikelblok. 

Ben jij ook één van de vele personen die de grootst mogelijke moeite geeft om op een correcte manier feedback te geven. Merk je bijvoorbeeld op dat mensen die jouw feedback ontvangen daar vaak niet zo goed mee overweg kunnen of ze verkeerd toepassen? In al deze gevallen kan het zeker interessant zijn om een gespecialiseerde training te gaan volgen. TeamSpeling kan jou hier bijvoorbeeld goed bij helpen!