Vijanden van de hond

Vijanden van de hond


Al jarenlang zegt men dat honden trouwe viervoeters zijn. Dat blijkt ook uit nieuw onderzoek. Uit onderzoek van de Japanse universiteit in Koyoto is gebleken dat honden de vijanden van hun baasje overnemen. Als zij de vijand van de baas tegenkomen. Dan wordt deze vijand ook automatisch de vijand van  van de hond

Uit onderzoek blijkt dat honden vijandiger worden tegen mensen die hun baasje slecht behandelen. Honden nemen van mensen die onaardig gedrag hebben getoond tegen hun baas, vaak geen eten aan.

Onderzoek naar vijanden van de hond


Tijdens het onderzoek werden de honden opgesplitst in drie groepen van achttien honden. In elke groep openden de baasjes van de hond een doos. In de eerste groep zat een persoon die een vijand was van de baas. De honden hielpen deze persoon niet. In de tweede groep was er een persoon die de baas wel hielp. In de laatste groep was er geen band tussen de persoon en het baasje, en kenden zij elkaar niet.

Actief weigeren


Uit het onderzoek blijkt, dat honden wiens baasjes hulp geweigerd wordt, absoluut geen eten aanneemt van degene die zijn baasje niet heeft geholpen. Ze zijn wel bereid voedsel aan te nemen van derden die de baas wel hebben geholpen. Honden nemen ook voedsel aan van mensen waartussen geen interactie is tussen het baasje en de omstander. Er moet dus actief iets zijn gebeurd om tot vijand te worden bestempeld.

Baanbrekend onderzoek


Andere onderzoekers stellen dat het onderzoek uit Kyoto baanbrekend. Honden zouden namelijk vanuit hun eigen natuur nooit vijandig gedrag overnemen. Het gedrag van de honden in de eerste groep is een emotie die zij hebben overgenomen uit de cultuur van hun baas. Het onderzoek bewijst dat honden zeer loyale huisdieren zijn die hun eigen belangen snel opzij zetten voor hun baas. Honden kiezen namelijk eerder voor een sociale en emotionele band, dan voor hun eigen belang.

Het onderzoek van de Japanse Universiteit wordt deze maand gepubliceerd in het wetenschappelijke blad voor dierenwetenschappen; Animal Behaviour.

Dierenverzekering Informatie Centrum over vijanden van de hond


Wij hebben als ervaring dat de honden altijd het baasje zullen beschermen. Maar wanneer het beestje goed getraind is zal dit niet tot problemen lijden. Het is een zeer positieve eigenschap zolang uw hond maar niemand aanvalt. Wanneer uw hond wel iemand aanvalt kan dat nare gevolgen hebben hebben voor de aangevallen persoon. Maar vergeet niet dat ook de tegenstander kan reageren. Met als gevolg dat uw hond iets oploopt. Wanneer u een zeer berschermende hond heeft kan het geen kwaad om een verschillende aanbieders van hondenverzekeringen eens te bekijken. Tevens bieden sommige aanbieders van hondenverzekeringen de mogelijk van een aansprakelijkheidsverzekering. Dan bent u ook gedekt voor de kosten die u hond heeft aan gericht.

Vijanden van de hond
2.3 (46.67%) 9 vote[s]