reuzenpanda's veilig aangekomen

Reuzenpanda’s veilig aangekomen in ‘Oudehands Dierenpark’


Nederlandse dierentuin ‘Ouwehands Dierenpark’ breidt uit. Reuzenpanda’s Wu Wen (‘mooie, krachtige wolk’) en Xing Ya (‘elegante ster’) zijn veilig aangekomen in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya worden voor 15 jaar gehuurd van China. De twee hebben voordat zij Nederland überhaupt hebben gezien al heel wat losgemaakt. Huisdierverzekeraar Proteq heeft een verzekering voor de twee geregeld. Ze hebben een speciale transport- en levensverzekering voor het geval er iets misgaat. Gelukkig zijn de twee reuzenpanda’s veilig aangekomen bij de dierentuin in Rhenen.

Lange reis voor Wu Wen en Xing Ya


De twee reuzenpanda’s komen uit China. In China verbleven zij ook in een dierentuin. Vanuit die dierentuin moest het tweetal een flinke reis afleggen. Na deze reis konden ze eindelijk hun nieuwe verblijf (‘Pandasia’) bewonderen. Gedurende de reis mochten de reuzenpanda’s niets tekort komen. De hele vlucht lang zijn de reuzenpanda’s voorzien van ladingen bamboe. Daarnaast zijn de twee reuzenpanda’s zelfs verzekerd. Huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg heeft een speciale ‘Panda verzekering’ samengesteld voor de loge’s. Het pakket biedt een transport verzekering. Daarnaast is ook een levensverzekering voor de twee Chineze reuzenpanda’s inbegrepen.

Aankomst reuzenpanda’s bij ‘Oudehands Dierenpark’


Wu Wen en Xing Ya zijn woensdagavond om ca. 19.30 geland. Gelukkig zijn de reuzenpanda’s veilig aangekomen op de Nerlandse luchthaven. Vanaf schiphol zijn zij verder naar Rhenen vervoerd. Het vervoer vanaf Schiphol wordt gedaan per verhuiswagen. Wanneer zijn bij het dierenpark aangekomen zijn. Zullen zij naar hun nieuwe verblijf Pandasia gebracht worden. Hier worden ze de komende tijd in quarantaine worden gestopt. Dit is nodig zodat de twee zich rustig kunnen aanpassen. Helaas voor alle nieuwsgierigen zal het tweetal de komende tijd nog niet te bewonderen zijn. Naar verwachting zal dit pas in mei gebeuren.

Reuzenpanda’s veilig aangekomen in Rhenen


De jongensdroom van Marcel Boekhoorn


Marcel Boekhoorn is sinds 2000 de eigenaar van het “Ouwehands Dierenpark”. De top entrepeneur maakte naam en geld door de verkoop van Bakker Bart en Telfort. Naast ondernemer noemt Boekhoorn zichzelf ook een groot liefhebber van dieren. Als dierenliefhebber een dierenpark bezitten is voor vele al een droom die nooit uit zal komen. Voor top ondernemer Boekhoorn was dit nog niet genoeg. Er was één diersoort enorm speciaal voor Boekhoorn. Een reuzenpanda in het “Ouwehands Dierenpark” zou zijn jongensdroom compleet maken. Vele vertelden de avonturier dat dit een vrijwel onmogelijke missie is. De rasechte odernemer die Boekhoorn is zag het niet als een onmogelijke missie. Liever bekeek hij het als een avontuurlijke uitdaging. En zo een uitdaging gaat Boekhoorn dan niet uit de weg.

reuzenpanda's veilig aangekomen

Missie geslaagd


De personen om hem heen die vertelden dat een reuzenpanda niet te koop is, hadden gelijk. Onder géén enkel beding wordt de reuzenpanda verkocht door China. Niet voor het eerst in zijn carriére laat Boekhoorn zien dat er meer mogelijk is dan in eerste instantie gedacht wordt. Het team van Boekhoorn heeft 16 jaar lang gewerkt om zijn droom waar te maken. Geholpen door enkele ministers door de jaren heen heeft Boekhoorn een lease-deal weten te sluiten met de Chinese overheid. De komende 15 jaar zullen er twee panda’s wonen en leven in de dierentuin van Rhenen. De goede politieke banden tussen Nederland en China hebben bijgedragen aan de succesvolle afronding van dit project. Het wordt gezien als een groot politiek geschenk, van de Chinese overheid aan de Nederlandse overheid, die de vriendschapsband tussen beide landen moet illustreren.

Boekhoorn zelf spreekt over de mooiste deal die hij ooit heeft gesloten. Commercieel gezien wordt het waarschijnlijk niet zijn beste deal. Maar dat hij mee kan werken aan behoud en misschien wel groei van dit prachtige dier stemt Boekhoorn meer dan gelukkig.

Dierenverzekering afgesloten voor reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya


De waarde van een reuzenpanda is vrijwel niet in geld uit te drukken. Onder andere door het kapitaal dat de panda’s vertegenwoordigen was een dierenverzekering een vereiste van de Chinese overheid. Een overlijdens en een transportverzekering zijn door de Chinese overheid verplicht gesteld.

Proteq Dier en Zorg is een gespecialiseerde verzekeraar in dierenverzekeringen. Normaal gesproken hebben we het dan over katten- of hondenverzekeringen. Voor de Panda’s is er een speciale polis opgemaakt zodat de belangrijkste risico’s gedekt worden door de verzekeraar als er iets mis gaat. Een leuk detail hierbij is dat Proteq Dier & Zorg onderdeel is van Reaal verzekeringen N.V. Dit bedrijf is in julie 2015 overgenomen door de Anbang Insurance group dat momenteel in Chinese handen is.

Reuzenpanda’s veilig aangekomen in ‘Oudehands Dierenpark’
1.7 (34.12%) 34 vote[s]

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment