Overgewicht bij hond of kat. Reden voor huisdier verzekering?

In Nederland hebben er enorm veel gezinnen een hond of kat.  Uit onderzoekt blijkt dat ca. 35% van deze huisdieren een vorm van overgewicht heeft. Het lijkt er zelfs op dat dit percentage toeneemt. Wat op zich gek is, aangezien wij als mensen steeds gezonder proberen te leven. Heeft u hond of kat overgewicht is het verstandig om na te denken over een huisdier verzekering.

Waarom?

Waarom zou je voor jezelf een bewuste keuze maken om gezonder te gaan leven maar kies je hier niet voor bij je huisdier. Je hond of kat voelt zich ook gezonder en energieker bij het eten van gezonde voeding. Wellicht denken veel mensen dat een paar kilo teveel bij een huisdier weinig kwaad kan. Helaas is het tegendeel bewezen.

3 meest voorkomende oorzaken

  1. Je voert te veel en te vaak. Let op bij je huisdier dat je het beestje niet te veel voer geeft. Je huisdier zal vrijwel altijd kunnen eten dit hoeft niet te betekenen dat hij/zij altijd honger heeft.
  2. Porties zijn niet juist. Pas de porties aan voor je huisdier. Kies de juiste portie om te voeren. Let hierbij op de volgende dingen: leeftijd, energieverbruik, gewicht en soort.
  3. Beweging. Beweging is voor een huisdier van groot belang. Voor honden is het belangrijk dat ze vaak uitgelaten worden. Tijdens het uitlaten is het ook van belang dat ze even los gelaten worden zodat ze kunnen rennen en doen.

Bekijk ook ons artikel over een dikke buik bij honden.

Kan overgewicht kwaad bij mijn huisdier?

Ja, net als bij mensen is het bij huisdieren ook van belang op te letten voor overgewicht. Overgewicht kan helaas leiden tot vervelende ziektes. Dit is op de eerste plaats zielig voor je huisdier. Ten tweede kunnen de kosten voor behandelingen bij de dierenarts oplopen. En zeg nou zelf? Jij wil toch ook een energiek huisdier dat naar je toe komt rennen wanneer hij of zij je ziet?

Verzekeren?

Ondanks dat jij ervoor zorgt dat je huisdier geen overgewicht heeft, is het geen garantie voor de gezondheid van je huisdier. Het is daarom altijd belangrijk om goed uit te zoeken of het voor jou zin heeft om een dierenverzekering af te sluiten.

Klik hier om je Proteq premie te berekenen