Home

Over ons

Goede redenen voor een huisdierenverzekering

Natuurlijk hoopt geen enkele eigenaar van een huisdier dat zijn dier een ernstige ziekte kan ontwikkelen waarvoor een diergeneeskundige behandeling nodig is. Als een dergelijk geval zich voordoet, kan de eigenaar van het dier echter zeer hoge kosten maken. Met name chirurgische ingrepen of de behandeling van chronische ziekten zijn meestal erg duur. Evenzo kan tandheelkundige behandeling van het huisdier een diep gat in het huishoudbudget scheuren. Het is niet ongebruikelijk dat uw huisdier de prijswinnende roos in de tuin van de buren vernietigt of de favoriete schoenen van een bezoeker verscheurt. In dergelijke gevallen moet u gewapend zijn met een huisdierenverzekering die deze schade vergoedt.

Huisdierenverzekering voor honden

Een hondenbezitter dient voor zijn dier een hondenaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het dekt de schade die de hond toebrengt aan derden, maar niet de schade die de hond aanricht in uw eigen huis of appartement. In sommige gebieden van Oostenrijk, zoals Wenen, Opper-Oostenrijk, Salzburg en Stiermarken, moeten bepaalde dieren verzekerd zijn. Als een verzekering in uw regio verplicht is, is het raadzaam om bij de gemeente te informeren of opname in uw eigen inboedelverzekering voldoende is of dat een eigen hondenaansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk is.
Het is ook aan te raden om een ​​hondenverzekering af te sluiten voor uw hond. Hieronder vallen handelingen als gevolg van een ongeval of ziekte. In de meeste gevallen worden ook extra kosten voor poliklinische en klinische behandeling voor en na een operatie gedekt. Sommige verzekeraars vergoeden ook de kosten van huisvesting van de hond voor en na de chirurgische ingreep.

Huisdierenverzekering voor katten

Kattenziektekostenverzekering dekt de kosten van essentiële operaties na een ongeval of de chronische ziekte van een kat. Daarnaast wordt de klinische en poliklinische behandeling voor en na de operatie vergoed door de verzekering. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij worden ook accommodatie en maaltijden voor en na de operatie vergoed.

Verzekering beschermt dieren en portemonnees

Een huisdierenverzekering kan het leven van uw geliefde dierenvriend redden en ook uw portemonnee beschermen. Wanneer eigenaren van gezelschapsdieren een dier kopen, nemen ze levenslange zorg voor een leven dat moet worden beschermd. Door een dierenverzekering af te sluiten, houdt de huisdiereigenaar zich aan deze belofte en hoeft hij niet op een dag de beslissing te nemen om een ​​kostbare operatie om financiële redenen te weigeren.

Copyright © 2022 dierenverzekeringinformatie.nl