Ongedierte bestrijding: hoe pak je het aan?

Ongedierte hebben in je huis is natuurlijk nooit fijn, maar toch hebben er enorm veel huishoudens last van. Zowel huishoudens als bedrijven hebben regelmatig last van verschillende soorten ongedierte. Zo kan het gaan om muizen, kakkerlakken, mieren en vliegen. Het is van belang om tijdig te beginnen met ongedierte bestrijding, zodat het probleem niet groter wordt. Als je last hebt van ongedierte, kan het snel uitlopen tot een ware plaag. Dit kan voor veel problemen zorgen in het huis en zelfs gezondheidsklachten met zich meebrengen.

 

Er zijn verschillende manieren waarop je ongedierte kunt bestrijden. Ongedierte bestrijding kan op een diervriendelijke manier, maar ook op een onvriendelijke manier. Toch weten veel mensen niet hoe ze het nu precies moeten aanpakken. Er zijn namelijk verschillende stappen die je moet doornemen, zodat je ook echt af kan komen van ongedierte. Wil je weten welke stappen je door moet nemen? Onderstaand vertellen we precies wat je moet doen!

Van welke ongedierte heb je last?

Je hebt verschillende bestrijdingsmethoden waarmee je ongedierte kunt aanpakken. Toch is het van belang om erachter te komen om welke soort ongedierte het gaat. Heb je last van muizen of last van kakkerlakken? Iedere soort ongedierte moet op een andere manier bestreden worden. Ongedierte bestrijding is op die manier veelzijdig en vereist ook altijd een andere aanpak.  Zoek online naar afbeeldingen van het ongedierte of neem eventueel contact op met een professionele ongediertebestrijder. Deze professional weet alles van ongedierte en weet ook precies met welk ongedierte je te maken hebt. Door het ongedierte te identificeren, wordt het makkelijker om ongedierte bestrijding uit te voeren.

Ongedierte bestrijding: maak gebruik van vallen

Het is niet verstandig om direct naar de schadelijke chemicaliën te grijpen als je een plaag wilt bestrijden. Het is raadzaam om altijd te kiezen voor een diervriendelijke methode. Kies daarom voor vallen, want met vallen is het eenvoudig om ongedierte te verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld een rattenklem of een muizenval kopen. Wanneer je een muis hebt gevangen, is het van belang dat je deze naar buiten doet. Probeer de muis zo ver mogelijk van je woning te plaatsen, zodat deze niet snel meer terug kan komen. Naast diervriendelijke vallen gebruiken, is het ook handig om natuurlijke middelen in te zetten. Je kunt bijvoorbeeld met citroen of lavendelolie vliegen op afstand houden.

 

Preventief bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen en dit wordt vaak over het hoofd gezien. Zorg ervoor dat jouw woning schoon en opgeruimd is en dat er geen voedselresten in de woning liggen. Dit trekt namelijk ongedierte aan, maar dat is niet het enige wat je moet doen. Voor een effectieve ongedierte bestrijding, is het ook van belang om alle kieren en gaten te sluiten. Op die manier kan ongedierte niet jouw woning betreden en is er minder kans op een plaag. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Dan is het wellicht handig om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen, deze heeft namelijk ervaring en kennis op het gebied van ongedierte.