muilkorfplicht

Muilkorfplicht voor agressieve honden Rotterdam


Agressieve honden in Rotterdam moeten vanaf binnenkort een muilkorf om. In heel Rotterdam wordt een stadsbreed de muilkorfplicht ingevoerd. Dat gebod is bedoeld om agressieve honden te temmen. Het gebod gaat in voor heel Rotterdam, en dus niet alleen voor bepaalde gebieden binnen de stad.

Vindt de beste muilkorf voor uw hond

Zie hier een compleet overzicht

Muilkorfplicht


Er komt een verplichting voor hondeneigenaren om honden een riem om de bek te doen, als blijkt dat de hond agressief is. Echter zijn wij dat niet als diervriendelijke oplossing. Een diervriendelijke oplossing is het aanschaffen van een muilkorf.  Bovendien volgt er een verplichte training voor zowel de hond als de eigenaar. Op die manier moet dierenmishandeling beter kunnen worden tegengegaan. Bovendien is de verplichte cursus onderdeel van een campagne om huisdierenbezitters bewuster te maken van het bezit van honden.

Alle plannen zijn onderdeel van de plannen van wethouder Joost Eerdmans, die onlangs de eerste nota Dierenwelzijn presenteerde.

Dierenwelzijn


De maatregelen zijn onderdeel van de eerste nota Dierenwelzijn. De plannen zijn uitgewerkt door de wethouder van Rotterdam, Joost Eerdmans. Volgens hem kan de gemeente met de nieuwe nota het welzijn van dieren verbeteren. Bovendien kan de gemeente Rotterdammers bewuster maken over hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een beter welzijn voor hun dier.

Door de muilkorfplicht voor agressieve honden in te voeren, moet dierenmishandeling worden teruggedrongen. Dit jaar start er ook nog een pilot om samenwerkingen tussen de bierenbescherming, politie en handhavers van de gemeente te verbeteren.

Informatie


De gemeente Rotterdam komt dit jaar ook nog met een website die meer informatie geeft over dierenwelzijn in het algemeen. Op die manier moeten Rotterdammers beter geïnformeerd worden over het onderwerp. Daarnaast gaat de gemeente met Rotterdamse horeca om tafel om te bespreken hoe restaurants beter kunnen laten zien dat zij het hoog op hebben met dierenwelzijn in hun gemeente.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u deze altijd aan ons stellen. U kunt ons makkelijk bereiken per e-mail. Het emailadres waar u naar moet mailen. Is dierenverzekeringinformatie@gmail.com. Wanneer u een mail stuurt naar ons. Kunt u er vanuit gaan. Dat wij ons uiterste best doen. Om u zo spoedig mogelijk antwoord te geven. Wij zullen u een zo compleet mogelijk antword terug sturen.

Muilkorfplicht voor agressieve honden Rotterdam
2.5 (50%) 8 vote[s]