De beste kattenverzekering

Wat is de beste kattenverzekering? In ons artikel over de beste hondenverzekering hebben we de basis al gelegd. De conclusie was dan ook logisch naar ons idee. Wij kunnen niet bepalen wat de beste verzekering is voor uw hond of kat. Bij iedere situatie zal er een andere verzekering passen. Dit geldt ook voor de kattenverzekering. In dit artikel “de beste kattenverzekering” zullen wij weer dieper ingaan op de verschillende kattenverzekeringen.

Voor u is het belangrijk eerst voor uzelf een inschatting te maken hoeveel u wilt betalen voor de kattenverzekering. Als u weet hoeveel u ongeveer uit kunt/wilt geven aan een katten verzekering per maand kunt u een kijkje nemen in de vergelijkingstabel voor kattenverzekeringen. U kunt ervoor kiezen om direct de goedkoopste kattenverzekering af te sluiten. U heeft al een kattenverzekering voor € 8,34 bij Proteq Dier&Zorg.

Waar u rekening mee moet houden wanneer u een kattenverzekering af gaat sluiten

U heeft uw budget bepaald. Daarna heeft u zich door middel van een kattenverzekering vergelijker wat wijzer laten maken over kattenverzekeringen. Als u met onze vergelijker al een aantal verzekeraars met elkaar heeft vergeleken, zijn er u vast een paar zaken opgevallen waar je meer over wilt weten. Het afsluiten van een kattenverzekering is heel éénvoudig en zo goed geregeld. Maar als u de beste kattenverzekering wilt passend bij uw situatie is het belangrijk om verder te kijken dan alleen het eerst overzicht van de vergelijker.

Er zijn vier zaken die erg belangrijk zijn om verder te bekijken voordat u uw keuze maakt:

  1. De premie
  2. Het maximaal verzekerd bedrag
  3. De dekking van de kattenverzekering
  4. Het eigen risico

Hieronder zullen wij per bovenstaand item een uitgebreide uitleg geven.

De vier zaken waar u rekening mee moet houden als u een kattenverzekering kiest

De premie van de kattenverzekering

Bij elke verzekeraar geldt een ander tarief als basispremie. De goedkoopste  kattenverzekering sluit u af bij Proteq Dier & zorg. Een kattenverzekering van Proteq sluit u nu af vanaf € 8,34. Dit betekend niet dat u elke kat voor deze prijs kunt verzekeren bij Proteq. Het bedrag wordt door hen zelf berekend o.b.v. een aantal variabelen.

Verzekeraars  bouwen hun premie op een bepaalde manier op. Zij houden bij het berekenen van een kattenverzekering premie voornamelijk rekening met drie aspecten: ‘de leeftijd, de gezondheid en het ras’. U doet er dus goed aan om een kattenverzekering af te sluiten voor uw kat wanneer het nog een kitten is. Dit scheelt behoorlijk in de maandelijkse kosten. U kunt geen kattenverzekering afsluiten voor katten die ouder zijn dan 10 jaar.

U loopt het meeste risico’s met kittens en oudere katten. Kittens en oude katten zijn vanzelfsprekend een stuk kwetsbaarder dan gezonde volwassen katten. Denk daarom goed na over wanneer u een kattenverzekering afsluit.

Het maximaal verzekerd bedrag

Het maximaal verzekerd bedrag. Is het bedrag wat een verzekeraar maximaal uitkeert per jaar. Proteq Dier en Zorg biedt de kattenverzekering met het hoogst maximaal verzekerd bedrag bij hun kattenverzekering. Bij deze katten verzekering krijgt u maximaal € 5000,- vergoed. Dierenverzekering Informatie Centrum raadt u aan om een katten verzekering af te sluiten met een hoog maximaal bedrag. De kosten voor operaties en medicijnen kunnen snel oplopen.

Net zoals bij de andere aspecten raadden wij u aan goed in te lezen. Neem niet de kattenverzekering met het hoogst maximaal verzekerd bedrag puur alleen om die reden. Bekijk ook de andere aspecten en maak dan een goede beslissing welke dierenverzeraar de beste kattenverzekeringen aanbiedt.

De dekking van de kattenverzekering

Welke verzekeraar vergoed welke behandelingen met hun kattenverzekering? Wij vinden de dekking het belangrijkste aspect van de kattenverzekering. Die u zeker goed moet bekijken, als u op zoek bent naar een verzekering voor uw kat. Wij van Dierenverzekering Informatie Centrum. Vinden de zorg voor uw kat het belangrijkste. Hoe groter de lijst met dekkingen, hoe beter de kattenverzekering.

Kattenverzekeringen vergelijken

Wanneer u verschillende kattenverzekeringen met elkaar vergelijkt. Krijgt u het beste inzicht in welke dekkingen er vergoed worden door de zestal kattenverzekeraars die wij vergelijken. Denk u de juiste keuze gemaakt te hebben. Bekijk alle verschillende dekkingen ook nog eens op de website van de verzekeraar. Wij kunnen helaas niet alle dekkingen opnemen in onze vergelijk kattenverzekering tool. Daarom raadden wij u aan om de verschillende dekkingen nogmaals goed te bekijken op de website van de katten verzekering aanbieder.

Bereken hier uw premie met onze kattenverzekering vergelijker !!!

Het eigen risico van de katten verzekering

Helaas zijn wij nog niet in staat om alle verschillende belangrijkezaken op te nemen in onze vergelijk kattenverzekering tool. Daardoor vinden wij het erg belangrijk om te informeren over het eigen risico.

Het eigen risico van de kattenverzekering verschilt nogal per verzekeraar. Het is echter niet zo dat een verzekeraar bij iedere verzekering hetzelfde eigen risico biedt. Let daarom goed bij het afsluiten van een kattenverzekering. Welk eigen risico u moet betalen voor die verzekering.

Kattenverzekeraars hanteren verschillende modellen voor berekening van het eigen risico. Bij de ene verzekeraar betaald u een vast bedrag per declaratie. En bij een andere aanbieder van kattenverzekeringen wordt het eigen risico berekend aan de hand van een % van het te declareren bedrag.

Het grootste verschil tussen het eigen risico bij verschillende verzekeraars. Is hoe het eigen risico is opgebouwd. De ene verzekeraar hanteert een vast bedrag per declaratie. Waar de andere verzekeraar een percentage van het bedrag neemt als eigen risico. Op dit moment biedt geen enkele verzekeraar een kattenverzekering zonder eigen risico.


Conclusie: De beste kattenverzekering voor u


Toen Dierenverzekering Informatie Centrum begon met dit artikel. Wisten wij het antwoord eigenlijk al. Er is niet één kattenverzekering die voor iedereen de beste kattenverzekering is. Per kat en de situatie waarin de kat en het gezin zit. Bepalen samen wat de beste kattenverzekering is voor uw kat. Wij raden u altijd aan om verschillende aanbieders van kattenverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

De beste kattenverzekering volgens Dierenverzekering Informatie Centrum

De eigenaren van Dierenverzekering Informatie Centrum hebben zelf katten thuis. Deze zijn verzekerd bij Proteq dier en zorg. Wij stellen dus dat u de beste kattenverzekering afsluit bij Proteq.


Vond u dit een goed artikel? Like en deel ons artikel met uw netwerk


Beste katten verzekering voor uw kat
1.5 (30.91%) 22 vote[s]