hondenverzekering afsluiten

Hondenverzekering afsluiten

Een hondenverzekering afsluiten voor uw hond(en)? Wij van Dierenverzekering Informatie Centrum zijn van mening dat het in de meeste gevallen de juiste beslissing is. Wij vinden dat uw hond dezelfde behandeling dient te krijgen als de rest van het gezin. Het trouwe beestje is daar immers onderdeel van. In dit artikel zullen wij ingaan op de redenen waarom wij vinden dat u een hondenverzekering zou moeten afsluiten. Daarnaast brengen we de kosten en verschillende mogelijkheden voor u in kaart.

Waarom u een hondenverzekering af moet sluiten

Dierenverzekering Informatie Centrum vindt dat een hondenbezitter de verantwoordelijkheid heeft om de hond alle zorg te bieden die hij/zij nodig heeft.

Wanneer je ervoor kiest om een hond binnen je gezin te nemen. Dan is het ook belangrijk om na te denken over de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Denk hierbij aan de voeding en het uitlaten. Maar waar veel mensen niet aan denken. Maar (helaas) toch vaak genoeg achter komen. Is de verantwoordelijkheid die je hebt als baasje wanneer de hond iets overkomt. En dat de kosten erg op kunnen, kunt u onder het kopje “kosten” lezen.

De keuze die u moet maken wanneer u een operatie niet kunt betalen. Dit moet een hele zware en moeilijke beslissing zijn. Deze beslissing zal waarschijnlijk in de toekomst ook nog wel gevolgen voor de beslisser hebben.

Deze beslissing hoeft u niet te maken wanneer u een hondenverzekering afsluit. Het enige waar u zich mee bezig moet houden wanneer de hond iets overkomt, is de hond. U moet zich op dat moment om de financien geen druk hoeven te maken.

U ziet niet alles wat u hond uitspookt. U kunt uw hond niet altijd in de gaten houden. Het risico dat er iets gebeurd met de hond is aanwezig. Om het risico op extreem hoge kosten te verlagen kunt u het beste een hondenverzekering afsluiten.

Wanneer u hond nog een puppy is. Is het exact het juiste moment om een hondenverzekering af te sluiten. Hoe jonger de hond is, hoe minder u betaald. Wanneer u ervoor kiest om de hond op latere leeftijd pas te verzekeren. Zult u merken dat u een stuk meer premie per maand betaald.

Als een hond ouder is is het risico op iets ook groter. Dat wil niet zeggen dat je daarom de puppy niet hoeft te verzekeren. Het beestje is immers nog speels en moet nog opgevoed worden. Waardoor de kans op een verkeerde beslissing bij het beestje een stuk groter is.

Een hondenverzekering afsluiten doet u dus wanneer de hond nog een puppy is.

Als u een hondenverzekering afsluit dan weet u waar u aan toe bent. Als u de polis goed doorneemt dan kunt alle kosten en dekkingen lezen zodat u niet tegen onvoorziene omstandigheden aanloopt.

Wat kosten verschillende operaties?


De kosten van een operatie voor een hond zijn hoog. Veel mensen zullen deze kosten niet snel direct kunnen betalen. Om een vergoeding te kunnen krijgen voor deze kosten kunt u een hondenverzekering afsluiten.

Kosten bekendste honden operaties

Knie operatie€ 736,-
Elleboog operatie€ 765,-
OCD / Atrose (hak)€ 1036,-
Heup operatie (kanteling)€ 1400,-
Fracturen (gecompliceerd)€ 1036,-
Deze kosten hebben wij gevonden op de website van Petplan. Klik hier voor een completer overzicht.

Waar kunt u een hondenverzekering afsluiten?


Steeds meer hondenvezitters kiezen ervoor om hun hond te verzekeren. Dit zorgt ervoor dat er ook steeds meer partijen komen waar je je hond kan verzekeren. Dierenverzekering Informatie Centrum geeft een zestal Aanbieders van verzekeringen weer.

OHRA dierenverzekering
Petplan dierenverzekering
Hema dierenverzekering 150x75
Reaal dier & zorg 150x75 Dierenverzekering Informatie Centrum
Inshared dierenverzekering
Verzekeruzelf dierenverzekering

Helpt u ons ook groeien?

U steunt ons enorm als u dit artikel deelt binnen uw netwerk. Slechts één druk op de knop en u helpt mee aan de groei van onze website. 

Alvast bedankt.

Waar moet opletten als u een hondenverzekering wilt afsluiten?

U heeft de knoop doorgehakt. De hond is volwaardig lid van het gezin en u gaat een hondenverzekering afsluiten. Dit is geen éénvoudige keuze. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je een keuze maakt.

Hieronder vindt u verschillende zaken die u voor het afsluiten van een hondenverzekering in overweging moet nemen.

Een honden verzekering afsluiten is niet goedkoop. Het is daarom belangrijk om inzichtelijk te krijgen wat uw mogelijkheden zijn. Wij raden u aan om verschillende aanbieders van hondenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bekijk bij ons alle aanbieders van hondenverzekeringen in één overzicht.

Verzekeraars zijn niet verplicht om alle behandelingen te vergoeden. Het is daarom belangrijk om uit te zoeken wat ‘wel’ en wat ‘niet’ wordt verzekeraar per aanbieder.

In onze hondenverzekeringen vergelijker ziet u direct alle aanbieders. Daarnaast hebben wij geprobeerd om de meest voorkomende behandelingen erin op te nemen. U kunt dan snel uitlezen wat er wel en niet vergoed wordt. Wanneer u een uiteindelijke keuze heeft gemaakt. Vinden wij het verstandig. Dat u bij de verzekeraar zelf alle behandelingen eens goed bekijkt. Daardoor weet u exact waar u aan toe bent. Wanneer er iets gebeurd met uw trouwe viervoeter.

Daarnaast biedt iedere verzekeraar nog mogelijkheden om een extra dekkingen op te nemen in de polis. Dit kunt u zien als een aanvulling van de hondenverzekering basispolis.

Voorbeelden van extra dekkingen:

  • Reisverzekering voor uw hond
  • Crematie van de hond
  • Vaccinaties en gebit
  • Chemo therapie
  • Fysiotherapie voor uw hond

Bijna elke hondenverzekering kent een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u sowieso moet betalen wanneer uw hond iets heeft. Vaak betaald u een vast bedrag per behandeling. Maar dit kan in sommige gevallen ook anders opgenomen zijn. Er zijn verzekeraars die bijvoorbeeld een percentage van de totale kosten hanteert als eigen risico.

Een hondenverzekering afsluiten zonder hier goed naar te kijken lijkt ons niet verstandig. In de berekening die je van te voren maakt dient hier rekening mee gehouden te worden. Het is in veel gevallen namelijk zo dat hoe duurder de basispremie is, des te minder eigen risico je hebt.

De meest goede informatie hierover kunt u vinden op de website van de hondenverzekering aanbieder.

Als u snel en overzichtelijk wilt zien waar een hondenverzekering af kunt sluiten. Raden wij u aan om naar onze hondenverzekeringen vergelijker te gaan. Op deze pagina vindt u de zes bekendste aanbieders van honden verzekeringen. Daar kunt u direct zelf een vergelijking maken om een idee te krijgen welke verzekeraar bij u past. Heeft u een keuze gemaakt dan kunt u eenvoudig op de premie bereken knop drukken. U komt dan uit op de website van de verzekaar. Daar hebben zij een tool staan die op basis van uw gegevens een premie berekend.

Een hondenverzekering afsluiten doet u dus niet bij Dierenverzekering Informatie Centrum. Maar bij de verzekeraar. Dierenverzekering Informatie Centrum dient puur informatief. Wij hopen dat wij met onze artikelen en pagina’s u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Een hondenverzekering afsluiten?

Vergelijk verschillende hondenverzekering aanbieders

Waarschijnlijk het moeilijkste gedeelte. Als u toe bent aan het maken van de vergelijking. Ziet u direct dat alle onderwerpen genoemd in dit artikel bij elkaar komen. Hieronder nog een klein opsomming van punten waarop u moet letten. Daarnaast vindt u een knop. Wanneer u op de knop klikt zult u gaan naar onze hondenverzekering vergelijker. Deze pagina kunt u gebruiken als ondersteuning bij het maken van de juiste keuze.

Hondenverzekering afsluiten
1.8 (35.24%) 21 vote[s]