katten verzekering

Mensen die regelmatig kattenfilmpjes op hun werk kijken, hoeven zich daar niet meer schuldig over te voeren. Het kijken van de filmpjes zorgt er namelijk voor dat men meer energie krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Indiana in de VS.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 7000 mensen. Het blijkt dat het kijken van kattenfilmpjes mensen blijer maakt en zorgt voor meer positieve energie. 

Belangrijk onderzoek
Waarschijnlijk klinkt het onderzoeken naar de effecten van het kijken van kattenfilmpjes op het werk als geldverspilling. Maar onderzoekster professor Jessica Gal Myrick zegt dat haar onderzoek juist erg belangrijk is. Ze wijst erop dat het met het onderzoek mogelijk is onderzoek te doen naar de effecten van een individu op de maatschappij.

In 2014 had YouTube al meer dan twee miljoen filmpjes van katten online staan. Die werden samen zo’n 26 miljard keer bekeken. Het onderzoek van Myrick werd gepubliceerd in het vakblad Computers In Human Behaviour.

Therapeutisch
Het kijken van kattenfilmpjes kan zelfs therapeutisch werken, zo zegt Myrick. De onderzoekster wilde weten of het kijken naar online katten hetzelfde effect heeft als het lijfelijk knuffelen met huisdieren. Bovendien wilde de onderzoekster weten of mensen zich niet schuldig voelen als mensen de tijd van de baas verdoen met het kijken van kattenfilmpjes.

De deelnemers aan het onderzoek hadden na het kijken veel meer energie en waren positiever ingesteld. Zij voelden zich niet schuldig. Dergelijke negatieve gevoelens namen zelfs af. Volgens het onderzoek gaat het kijken van kattenfilmpjes wel een beetje gepaard met schuldgevoel, maar maken positieve effecten die weer goed.

Boost
Als mensen kattenfilmpjes bekijken, kan de emotionele beloning die zij daarvan krijgen helpen bij het uitvoeren van een zware taak, zoals bijvoorbeeld studeren. Slechts 36 procent van de deelnemers zei een kattenpersoon te zijn, 60 procent houdt van katten en honden. Het liefst keken de deelnemers van het onderzoek naar kattenfilmpjes tijdens het werk en de studie.

Wie regelmatig kijkt naar kattenfilmpjes, heeft veelal een aangenamere persoonlijkheid. Tenslotte bleek de gemiddelde kattenliefhebber ook goed op de hoogte van het bestaan van de kattenshowbiz. Zij kennen bijvoorbeeld Nala Cat en Le Chat Noir.