Kattenverzekering afsluiten

“Is het echt nodig een kattenverzekering af te sluiten?”


“Een kat heeft negen levens”. Een welbekende uitspraak. Als we de acties bekijken die katten uithalen. Dan lijkt dat ook waar te zijn. Helaas betekend dit niet dat een kat onaantastbaar is. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zelf bij een kat. Katten kennen amper gevaar: ze lopen over steile muren en dunne schuttingen. Bovendien lopen ze natuurlijk over de weg, en is er wel eens een kans dat de automobilist het dier niet op tijd ziet. Daarnaast komt kijken dat wanneer het beestje ouder wordt. De kans groter is dat ze klachten krijgen. De kosten die hierdoor gemaakt moeten worden kunnen hoog oplopen. Deze pagina helpt u bij het vinden van alle informatie over de kattenverzekering. Wij hopen u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Vergelijk kattenverzekering snel een eenvoudig

Hier vind u de goedkoopste kattenverzekering of de beste kattenverzekering voor uw situatie

Een kattenverzekering kiest u niet zomaar. Gedegen onderzoek moet gebeuren voordat u een keuze maakt. Een kattenverzekering vergelijken is daarbij het beste dat u kunt doen. Wij hebben een een overzichtelijke kattenverzekering vergelijker. Wij vinden het daarbij wel belangrijk wat extra informatie te geven.

Aanbieders van kattenverzekeringen

Wij vergelijken kattenverzekeringen van de zes bekendste aanbieders

In ons overzicht staan zes aanbieders van kattenverzekeringen. Dit zijn de bekendste verzekeraars op dit gebied. Er is een bewuste keuze gemaakt om met deze partijen aan de slag te gaan. Extra partijen zouden het meer overzichtelijk maken. ‘Vergelijk kattenverzekering’ is er juist om duidelijkheid te scheppen vandaar dat de vergelijker niet uitgebreider is.

Vanaf 8,36 euro kunt uw kat al verzekerd zijn

Goedkope kattenverzekering voor onder de 10 Euro

Wij hanteren in onze kattenverzekering vergelijken de laagst mogelijke basis prmie. Dit betekend dat de kans aanwezig is dat de werkelijke premie hoger uitvalt wanneer u ziet op de website van de aanbieder. Wij raden u daarom altijd aan om van onze bereken premie knop gebruik te maken. Vergelijk kattenverzekering op de juiste manier en bereken de uiteindelijke premie op de website van de aanbieder.

Vergelijk kattenverzekering bij Dierenverzekering Informatie Centrum

Lees hier alles wat u moet weten voordat u een kattenverzekering afsluit


Waarom een kattenverzekering?

Met een kattenverzekering loopt u niet onverwachts tegen hoge kosten aan

Prijzen van consult bij een dierenarts kunnen al snel in de tientallen euro’s lopen, om maar te zwijgen over de onderzoekskosten. Een onderzoek kan al snel honderden euro’s kopen, afhankelijk van de klacht en het soort onderzoek dat gehouden moet worden. Moet de kat worden opgenomen of geopereerd worden, dan kost dit een paar honderd euro voordat de huisdierbezitter weer buiten staat.

Katten zijn echte buitendieren, waardoor de kans groot is dat het dier een keer een ongeluk heeft. En wie zijn kat wil beschermen en daarom de hele dag binnenhoudt, moet alsnog rekening houden met gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld slecht eten, virale infecties of andere problemen die de gezondheid direct belemmeren. Het is niet anders: huisdieren kosten geld. Daarom is het verstandig een kattenverzekering af te sluiten. Dan betaalt de verzekerde vaak maar een deel van de kosten in de vorm van het eigen risico. De rest wordt door de verzekeraar vergoed.

Welke behandelingen worden er vergoed?

Dit is bij iedere verzekeraar verschillend. Lees dus goed de polis door voordat u een katten verzekering afsluit.

In tegenstelling tot bij een hondenverzekering, worden bij een kattenverzekering andere zaken vergoed. Zo worden bij honden vaak wel de vaccinaties vergoed, maar is dat bij veel kattenverzekeringen niet het geval. In ieder geval wordt vaak wel het consult zelf vergoed, onderzoeken zoals röntgenfoto’s, echo’s en bloed- en urineonderzoeken. Een narcose of operatie wordt tezamen of apart met een operatie ook vergoed.

Natuurlijk vergoedt de kattenverzekering ook de medicijnen voor de kat, maar daarbij moet wel aangetekend worden dit vaak alleen gaat om diergeneesmiddelen die in Nederland zijn geregistreerd. Extra hulpmiddelen worden ook vergoed, evenals euthanasie. Na de euthanasie kan de verzekerde ervoor kiezen het dier te laten cremeren, maar daarvoor is wel een aanvullende polis nodig. Aandoeningen aan de heupen en ellebogen worden vanuit de basispakketten van de kattenverzekeringen vergoed.

Wat kost een kattenverzekering?

Kies voor een katten verzekering die aansluit op uw wensen. Een goedkope kattenverzekering is op lange termijn niet altijd het voordeligst

Wie geen kattenverzekering afsluit, zal de kosten zelf moeten betalen. Wij raden aan een kattenverzekering af te sluiten, omdat de kosten van onderzoeken en behandelingen al snel in de honderden euro’s kunnen lopen. Dat terwijl een kattenverzekering al vanaf 10 euro per maand is af te sluiten.

Als de kat een probleem heeft, is het raadzaam een dierenarts in te schakelen. Op normale werkdagen kost een bezoek aan de dierenarts ongeveer 32 euro, maar in het weekend lopen de kosten al snel op tot 65 euro. ’s Nachts kost een bezoek aan de dierenarts het meest: ongeveer 100 euro.

De kosten van een onderzoek lopen al snel in de honderden euro’s. Het maken van een röntgenfoto kost bijvoorbeeld 100 euro, per foto en per zijkant. Dat betekent dat voor twee foto’s al snel twee tot driehonderd euro betaald moet worden.

Euthanasie wordt door de dierenverzekeraar vergoed. Normaal kost het laten inslapen van het huisdier ongeveer 73 euro. Wie het huisdier thuis laat inslapen, moet rekenen op een kostenpost van 117 euro. Crematie zit niet bij de meeste basispakketten in begrepen. Vaak kunt u crematie wel als extra pakket toevoegen aan de kattenverzekering.

Wat wordt er wel en niet vergoed als ik een katten verzekering afsluit?

Iedere ziektekostenverzekering voor een kat is verschillend. Lees daarom goed de polis door voor dat u een katten verzekering afsluit

Een kattenverzekering vergoedt doorgaans het consult bij de dierenarts of specialist. Lees wel goed de polisvoorwaarden, want sommige kattenverzekeraars bieden een dekking tot een maximumbedrag per jaar. Zo vergoedt Proteq in het voordeligste pakket bijvoorbeeld tot 150 euro aan consulten per verzekeringsjaar. Onderzoeken zoals hartfilmpjes en röntgenfoto’s worden vrijwel altijd vergoed.

Blijkt dat het huisdier een operatie nodig heeft of een nachtje moet blijven, dan is dit bij veel dierenverzekeringen geen groot probleem. Tijdens de behandeling krijgt het dier geneesmiddelen die in Nederland zijn geregistreerd, die worden vergoed door de dierenverzekeraar. Het is niet leuk, maar soms moet een kat worden ingeslapen: dat is bij de meeste kattenverzekeraars inbegrepen.

Toch zijn er ook zaken die een kattenverzekering niet standaard vergoedt. Denk daarbij aan preventieve behandelingen, maar ook aan speciaal dieetvoer. Het klinkt misschien vreemd, maar de meeste dierenverzekeringen bieden geen vergoeding voor castratie of sterilisatie. Daarom is het slim van tevoren goed de polisvoorwaarden door te lezen of contact op te nemen met de verzekeraar. Daarbij kan dan nog een aanvullende polis worden afgesloten.

Moet ik eigen risico betalen als er iets gebeurd

Bij sommige kattenverzekeringen moet er een eigen risico betaald worden

Mede is het raadzaam de polisvoorwaarden te lezen, omdat veel kattenverzekeraars met een eigen risico werken. Dit betekent dat de verzekerde een deel van de behandeling zelf moet betalen. De meeste kattenverzekeraars werken met een eigen risico in de vorm van een percentage van de totale kosten. Dat percentage ligt op tussen de 10 en de 25 procent van de behandelingskosten. Wie bijvoorbeeld een operatie van 1000 euro laat uitvoeren bij een eigen risico van 15 procent, moet 150 euro zelf betalen. De overige 850 euro wordt vervolgens vergoed via de kattenverzekeraar.

Let wel: er zijn kattenverzekeraars die bij geen schade bonuspunten uitkeren, in de vorm van korting op de premie.


De goedkoopste kattenverzekering


Voor € 8,34 Euro per maand bent u in het bezit van de goedkoopste kattenverzekering van Nederland. De goedkoopste kattenverzekering wordt aangeboden door Proteq Dier & Zorg. Let op: bij deze verzekering wordt castratie/sterrilisatie van de kat niet vergoed. Proteq heeft wel het hoogste maximaal verzekerd bedrag van alle aanbieders.

Kattenverzekering
1.8 (36%) 25 vote[s]