baat huisdierverzekering

De Volkskrant over de kosten van behandelingen en het baat van een huisdierverzekering

Op 28-01-2017 is er in de Volkskrant een artikel verschenen over ‘behandelingen en de huisdierverzekering. Dit artikel heeft als kernvraag: “Heeft een huisdier altijd recht op de beste behandeling?”. Dierenverzekering Informatie Centrum wilt graag ingaan op dit artikel en haar visie geven over de ‘zorgplicht’ van de eigenaar. En hoe een huisdierverzekering uitkomst kan bieden.

Wat schreef de volkskrant?

De Volkskrant noemt in het artikel een aantal voorbeelden van huisdieren die ziek zijn geweest. Daarbij geven zij aan dat het beestje geholpen wordt in de meeste gevallen. Echter kleven er verschillende nare gevolgen aan de behandeling. Een korte opsomming van de gevolgen zijn: Hoge kosten, leed van het huisdier en de nasleep van de behandeling. Daarbij laten we het risico van de behandeling achterwege.

Het artikel speelt in op de ‘zorgplicht’ van de eigenaar voor het huisdier. Er komen een aantal huisdier eigenaren aan het woord die voor de moeilijke keuze hebben gestaan. Hun huisdier in laten slapen of het beestje laten behandelen. In de genoemde gevallen is gekozen voor de behandeling ondanks de nare gevolgen. De huisdier eigenaren kozen voor de behandeling, ongeacht of zij een huisdierverzekering afgesloten hadden.

Hoge kosten behandeling

In het artikel wordt o.a. gesproken over: “kanker, hernia, medicijnen en de pacemaker”. Dit zijn zeer uitéénlopende zaken waar u als huisdier eigenaar mee te maken kan krijgen. Dit heeft u helaas niet zelf in de hand. Maar wat hebben deze uitéénlopende zaken met elkaar gemeen? Deze uiteenlopende zaken hebben allemaal hoge kosten als gevolgen. De kosten kunnen al snel oplopen naar duizenden euro’s. Wie moet deze kosten betalen? Als u ervoor heeft gekozen geen huisdierverzekering af te sluiten staat u er alleen voor. Wanneer u deze kosten niet kunt betalen zal u de keuze moeten maken om uw huisdier in te laten slapen. Dit is voor veel mensen een moreel dilemma. Offert u uw spaarpot op voor deze kosten, of laat u uw huisdier inslapen? Dit kan bij veel gezinnen ervoor zorgen dat zij uiteindelijk hun vakantie moeten opofferen voor de gezondheid van het beestje.

Wat voor zekerheid heb je bij het uit laten voeren van een behandeling

Dit verschilt uiteraard per geval. Maar een expert kan u nooit garanderen dat de behandeling geen nadelige gevolgen heeft voor het huisdier. Gelukkig zijn ze tegenwoordig wèl zover dat ze een reëele inschatting kunnen maken. Op basis van deze inschatting kan u een betere keuze maken of u de behandeling wil laten uitvoeren. Hierbij geldt hetzelfde als bij een mens. Een goede inschatting kan gemaakt worden maar er kunnen altijd complicaties ontstaan.

Heeft u iets aan een huisdierverzekering in dit soort gevallen

De vergelijking met de mens werd zojuist al gemaakt. Echter is er een groot verschil. De mens (in Nederland) is zeer goed verzekerd. Daardoor zal bij kans van slagen de behandeling bijna altijd uitgevoerd en vergoed worden. Daarnaast zullen (een groot deel van) de medicijnen vergoed worden. Maar als u uw huisdier ziet als ‘gezinslid’. Heeft u dan niet de morele plicht om uw huisdier ook goed verzekeren? Als u een huisdierverzekering aanschaft kan u uw huisdier ook laten behandelen wanneer dit mogelijk is. In de meeste gevallen zal de verzekeraar de behandeling vergoeden. Afhankelijk van welke huisdierverzekering u kiest zal de hoogte van het vergoede bedrag aan u uitgekeerd worden. En kan uw huisdier uiteindelijk weer met u mee naar huis.

Kosten van een huisdierverzekering

Dierenverzekering Informatie Centrum is zich goed bewust van de kosten die een huisdierverzekering met zich mee brengt. Afhankelijk van uw huisdier kunnen de kosten van een huisdierverzekering toch al snel oplopen. U moet bij het kiezen van wel of geen huisdierverzekering een aantal zaken afvragen. Kan ik een dierenverzekering betalen? Zo ja, wat voor huisdierverzekering sluit ik voor mijn huisdier af? En welke aanbieder van dierenverzekeringen sluit het beste aan bij mijn wensen. Om u hierbij te helpen hebben wij een overzicht gemaakt waarin u de basis kosten terug kunt vinden. Dit biedt ondersteuning bij vergelijken van verschillende aanbieders

Er is ook een andere keuze. Bent u een goede spaarder? Dan kunt u de overweging maken om zelf een spaarpot te maken. Dit heeft als voordeel dat wanneer uw huisdier niks overkomt (en laten we dit met zijn allen hopen) u een mooie spaarpot heeft. Daarnaast kunt u als uw huisdier iets overkomt, de rekening betalen en aan het eind van de dag samen met uw geliefde huisdier naar huis gaan.

De Volkskrant over de kosten van behandelingen en het baat van een huisdierverzekering
5 (100%) 1 vote[s]