Huisdierenverzekering


Een huisdierenverzekering. Honden en katten hebben beiden hun eigen aparte verzekering. Voor de kat is het slim een specialistische kattenverzekering af te sluiten. Voor de hond doet men er goed aan een hondenverzekering af te sluiten. Maar er bestaat ook de huisdierenverzekering. Die zijn  goed voor hond of kat, maar wie denkt dat we alleen maar honden en katten als huisdier houden, heeft het mis. Immers: er bestaan ook dierenverzekeringen die de behandeling van bijvoorbeeld een konijn of parkiet dekken. Daarvoor sluit men een algemene dierenverzekering af. Het voordeel is dat er toch nog kosten gedekt worden, maar het nadeel van een algemene dierenverzekering is, dat niet alle kosten altijd even goed gedekt worden. Daarom zijn dierenverzekeraars de laatste jaren zich steeds meer gaan richten op het aanbieden van polissen voor specifieke dieren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de hondenpolis, de kattenpolis of de polis voor het konijn.

Klik op een balk voor meer informatie

Een huisdierenverzekering is handig voor mensen die geen hond of kat hebben, maar bijvoorbeeld een parkiet of konijn willen verzekeringen. Voor deze huisdieren bestaan geen specialistische polissen, maar op die manier kunnen wel de kosten van bijvoorbeeld operaties, medicijnen en opnames vergoed worden. Bovendien beschermt de dierenverzekering tegen kosten van het consult, die al snel enkele tientallen euro’s kunnen kosten.

Wie een hond of kat heeft, kan beter een specialistischere polis afsluiten: voor deze dieren bestaan er speciale hondenverzekeringen en kattenverzekeringen. Deze algemenere dierenverzekering is dus echt bedoeld voor andere dieren.

Een huisdier kan onderzoek, medicijnen en behandeling nodig hebben na een ongeluk. Tegen de kosten van deze behandelingen biedt de dierenverzekeraar dekking. Ook vervoer per dierenambulance wordt door de meeste dierenverzekeringen gedekt. Een belangrijk verschil in vergelijking met bijvoorbeeld honden- en kattenverzekeringen, is dat er een stuk minder gedekt wordt. Zo wordt inslapen wel gedekt, maar bijvoorbeeld echo, röntgen of bloedonderzoek niet. Dat is vrij logisch: een huisdierenverzekering kost minder dan de specialistischere verzekeringen en bovendien is niet van tevoren vast te stellen om welk huisdier het gaat. De behandeling van een konijn kent bijvoorbeeld een ander kostenplaatje dan dat van een parkiet.

De kosten van een consult worden altijd wel vergoed.

De kosten van een huisdierverzekering verschillen. Om u een goede impressie te geven van de kosten van een huisdierverzekering. Als u de kosten goed in kaart wilt brengen. Kun u het beste verschillende huisdierenverzeringen met elkaar vergelijken. Wij bieden u alle huisdierverzekeringen in één overzicht.

Verschillende verzekeraars bieden een huisdierverzekering aan. Wij hebben InShared, OHRA, Petplan, HEMA en Proteq in ons assortiment. Dierenverzekeraar Petplan biedt naast de honden- en dierenverzekeringen ook een konijnenverzekering aan. Een konijn verzekeren kan bij deze aanbieder al vanaf 6 euro per maand.

Bij iedere dierenverzekeraar betaalt de verzekerde zelf ook mee aan de behandeling van de klachten van het huisdier. Dat gaat aan de hand van een eigen risicobedrag. Dit houdt in dat de verzekerde zelf een percentage van de kosten moet vergoeden. De rest wordt betaald door de dierenverzekeraar. Hoe hoog het eigen risico ligt, is vaak afhankelijk van de premie. Normaal gesproken ligt het eigen risicopercentage op zo’n 10 tot 20 procent van de totale kosten. Sommige dierenverzekeraars rekenen een percentage tot 50 procent. Dierenverzekeringen vergelijken is dus zeker aan te raden.

Huisdierenverzekering
1.9 (38.46%) 26 vote[s]