Hondenverzekering

Is een hondenverzekering afsluiten verstandig? Zo ja, welke honden verzekering kiest u?

Een hondenverzekering sluit u voornamelijk af voor uw hond. De hond verdiend net als u en ik de beste zorg wanneer zij dit nodig heeft. Wanneer uw hond iets overkomt wilt u toch ook dat zij een goede behandeling en medicatie kan krijgen. De kosten daarvoor lopen erg snel op. Deze kosten zijn ongewenst en komen vaak op het verkeerde moment. Daarom is een honden verzekering afsluiten ook voor u belangrijk. Een verzekering voor uw hond zorgt ervoor dat u niet tegen ongewenste en ongeplande kosten aanloopt. Veel van deze kosten worden namelijk vergoed door de verzekeraar als u een hondenverzekering afsluit.

Iedere aanbieder van hondenverzekeringen bepaald zelf wat er wel en niet vergoed wordt. Dit betekend dat er ook verschillen zitten tussen de verschillende hondenverzekering pakketten die aangeboden worden. Honden verzekeringen vergelijken helpt u inzicht krijgen in het totale aanbod. Wij bieden u in één overzicht alle verzekeraars die hondenverzekeringen aanbieden. Daarnaast word het voor u duidelijk wat vergoed wordt en welke kosten de hondenverzekering met zich mee brengt.

Hondenverzekering vergelijken bij Dierenverzekering Informatie Centrum

Hieronder ziet u ons overzicht met daarin de verzekeraars die een hondenverzekering aanbieden. De vele termen die gebruikt worden in de tabel kunnen soms verwarrend werken. Onder de vergelijker vindt u daarom aanvullende informatie daarover.

Dierenverzekering vergelijken OHRA

 

OHRA hondenverzekering
Premie
€ 14,68
Dekking
Aanschaf en plaatsing chip
green_check
Aandoeningen heupen/ellebogen
optie
Castratie/Sterillisatie
optie
Maximaal verzekerd
€ 2.500
Dierenverzekering vergelijken petplan

 

Petplan Hondenverzekering
Premie
€ 14,38
Dekking
Aanschaf en plaatsing chip
green_check
Aandoeningen heupen/ellebogen
optie
Castratie/Sterillisatie
red_check
Maximaal verzekerd
€ 3.000
Dierenvezekering vergelijken proteq

 

Proteq hondenverzekering
Premie
€ 10,69
Dekking
Aanschaf en plaatsing chip
green_check
Aandoeningen heupen/ellebogen
green_check
Castratie/Sterillisatie
red_check
Maximaal verzekerd
€ 5.000
Dierenverzekering vergelijken hema

 

HEMA hondenverzekering
Premie
€ 12,03
Dekking
Aanschaf en plaatsing chip
green_check
Aandoeningen heupen/ellebogen
green_check
Castratie/Sterillisatie
optie
Maximaal verzekerd
€ 3.000
Dierenvezekering vergelijken Inshared

 

Inshared Hondenverzekering
Premie
€ 18,17
Dekking
Aanschaf en plaatsing chip
green_check
Aandoeningen heupen/ellebogen
optie
Castratie/Sterillisatie
optie
Maximaal verzekerd
€ 2.500
Dierenverzekering vergelijken hema

 

Verzekeruzelf verzekering

Premie
€ 22,35
Dekking
Aanschaf en plaatsing chip
green_check
Aandoeningen heupen/ellebogen
green_check
Castratie/Sterillisatie
red_check
Maximaal verzekerd
€ 3.500
Let op. In onze vergelijkingstabel worden niet alle aanbieders van dierenverzekeringen getoond. Wij hebben gekozen voor de zes bekendste verzekeraars. Door heel Nederland zijn zij de grootste aanbieders van dierenverzekeringen. De prijzen die u ziet in de vergelijkers kunnen afwijken van de uiteindelijke prijs. De prijs wordt voor u juist berekend op de website van de aanbieder die de dieren verzekering aanbiedt. De prijs hangt af van de leeftijd, gezondheid het ras en welke extra polissen u toevoegt. De prijzen in het overzicht zijn voor het laatst geupdate op 29/11/2017.
Wat is een hondenverzekering 600x600 Dierenverzekering Informatie Centrum

Wat is een hondenverzekering?

Een honden verzekering is eigenlijk vergelijkbaar met een ziektekostenverzekering voor een mens. Medische kosten zoals medicijnen en behandelingen worden meestal vergoed door een hondenverzekering. U kunt uw hond verzekeren bij zes verschillende aanbieders van hondenverzekeringen. Elke aanbieders bepaald zijn eigen tarieven en pakketten. Doordat deze tarieven en pakketten verschillen kunnen wij niet direct zeggen wat wel en niet vergoed wordt. Om dit specifiek in te zien raden wij u aan de verzekering voor uw hond te vergelijken.

Lees verder

Wat voor pakketten voor hondenverzekeringen kunt u tegen komen?

Wanneer u zoekt naar een geschikte hondenverzekering voor uw huisdier ziet u bij alle verzekeraars het basispakket staan. Het basispakket is gekoppeld aan de minimale basispremie die er betaald moet worden. Dit is het laagst mogelijke bedrag dat u voor een hondenverzekering kwijt bent. Voor deze laagste prijs is het dan ook logisch dat u niet voor alles vergoed bent. Om een pakket op maat te maken kunt u ervoor kiezen om het basis hondenverzekeringen pakket aan te vullen met extra dekkingen. Zo kunt u zelf a.d.h.v. uw budget een hondenverzekering pakket samenstellen waar u zich goed bij voelt.

Welke kosten worden er vergoed met het basispakket?

Er zijn een aantal kosten die bij bijna alle verzekeraars opgenomen zijn in het basispakket voor hondenverzekeringen. Sommige verzekeraars wijken hier vanaf dus lees altijd goed uw polis door. De volgende kosten worden bij bijna alle verzekeraars vergoed in het basispakket:

  • Opname en verblijf in een kliniek
  • Consult dierenarts (word niet vergoed door de Inshared basisverzekering
  • Geneesmiddelen
  • Euthanasie
  • Operaties
  • Röntgenonderzoek
Met wat voor aanvullende dekkingen kan ik het basispakket aanvullen?

Ook hier geldt dit dat dit per verzekeraar verschilt. Dit is afhankelijk van wat er in het basispakket is opgenomen en welke opties zij daaraan toegevoegd hebben. Ook hier kunnen wij weer een aantal dekkingen noemen die bij veel verzekeraars als optie is toegevoegd aan het basispakket.

Als u kiest om extra dekkingen toe te voegen moet u er rekening mee houden dat u daar ook extra voor betaald. Voor iedere dekking heeft de verzekeraars een bedrag berekent dat aan de basispremie toegevoegd zal worden wanneer u de optie toevoegt aan het basispakket.

Minder zien

Welke kenmerken van uw hond bepalen de basispremie van uw hondenverzekering?

De prijs van de hondenverzekering wordt bepaald door de aanbieder van de verzekering. Als u een honden verzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar zal deze u een aantal vragen stellen. Deze vragen over uw hond geven de verzekeraar een beter beeld van hun risico. Aan de hand van het risicoprofiel van uw hond zullen zij de basispremie specifiek bepalen. Het is dus niet zo dat voor iedere hond de basispremie van de honden verzekering hetzelfde is.

Het geslacht

Is uw hond een reu of teef?

Het is voor de verzekeraar belangrijk om te weten of zij te maken krijgen met een reu of een teef. Elke verzekeraar heeft voor zichzelf een calculatie waarmee zij de het risico kunnen bepalen van de hond die zij verzekeren. Op basis van welke data zij dit doen is bij ons niet bekend.

Lees verder

Wij verwachtten dat zij aan de hand van hun eigen ervaringen en aanvullende statistieken kunnen bepalen of een reu vaker iets mankeert dan een teef of andersom. Op die manier maken zij een risico inschatting en zal de basispremie voor een reu of teef verschillen.  Daarnaast is het natuurlijk bekend dat een teef zwanger kan worden. Het zwanger worden brengt soms extra kosten met zich mee waardoor de verzekering voor een teef hoger uit kan vallen.

Minder zien

De leeftijd

Hoe oud is uw hond?

De leeftijd van een hond heeft een grote invloed op de kosten van de hondenverzekering. Voor een oudere hond zal meer premie betaald moeten worden dan voor een jongere hond. Het risico van de oudere hond op aandoeningen is een stuk groter dan bij het risico bij een puppy.

Lees verder

Er zijn veel aandoeningen bekend waarvan een hond op latere leeftijd last kan krijgen. Dit maakt het risico een stuk groter voor de verzekeraar. U kunt uw hond ook maar tot een maximale leeftijd verzekeren. Als u hond ouder is dan die leeftijd is het niet meer mogelijk om een hondenverzekering af te sluiten. Zorg dus dat u uw hond al verzekerd als pup. Uiteraard blijft de hond wel verzekerd als u de verzekering afsluit op jonge leeftijd en u uw premie blijft betalen.

Minder zien

Het ras

Tot welk ras behoort uw hond?

Wij kennen heel veel verschillende hondenrassen, van golden retriever tot Mechelse terriër. Alle hondenrassen in één overzicht geeft u een goede inkijk in hoeveel hondenrassen er bestaan en hoe deze zijn opgebouwd.De verzekeraar wilt het ras van uw hond weten.

Lees verder

Omdat er bepaalde rassen zijn waarbij specifieke aandoeningen een stuk vaker voorkomen dan bij andere rassen. Dit zijn vaak erfelijke aandoeningen waardoor de verzekeraar dit risico wilt uitsluiten. Of waarvoor zij willen dat er meer premie wordt betaald omdat de kans dat de aandoening voorkomt groter is. Zo is het bekend dat bij een beagle wervelkolom problemen vaak voorkomen waardoor dit een groter risico vormt.

Minder zien

Het gewicht

Wat is het gewicht van uw hond als deze volwassen is?

Het gewicht van uw volwassen hond heeft veel invloed op de prijs van de basispremie voor de honden verzekering. Als u uw hond verzekerd als pup kunt u hiervoor in inschatting maken op basis van het gemiddelde volwassen gewicht van het ras waartoe uw hond hoort.

Lees verder

U kunt op de website van Puppyplaats een overzicht vinden van verschillende hondenrassen en hun volwassen gewicht als u dit eens in wilt zien. Het gewicht is van grote invloed op de prijs van uw hondenverzekering. U zult een stuk meer moeten betalen voor een zwaardere hond omdat die een groter risico met zich mee brengt dan een kleine hond. Hoe zwaarder de hond is des te hoger de belasting en dus hoe groter het risico.

Minder zien

De gezondheid

Is uw hond op het moment van verzekeren gezond?

De verzekeraar wilt van u weten of uw hond op het moment dat u de honden verzekering af wilt sluiten helemaal gezond is. Dit wil zeggen dat u bekend moet maken als uw hond op dat moment aandoeningen heeft of heeft gehad. U dient dit naar waarheid in te vullen. 

Lees verder

Als de verzekeraar er later achter komt dat u dit niet naar waarheid heeft ingevuld. Kunnen zij latere kosten of eventueel andere kosten weigeren te vergoeden aan u. Het is bij verzekeraars ook zo dat honden met sommige aandoeningen niet aan aanmerking kunnen komen voor een hondenverzekering. De kosten voor de verzekeraar zijn dan te groot waardoor zijn verlies zullen lijden.

Minder zien

Hulp nodig bij afsluiten van een hondenverzekering?

Onze video instructie helpt u graag verder

Waar moet u nog meer op letten bij het afsluiten van een hondenverzekering?

Hierboven hebben wij al omschreven hoe de verzekeraar de basispremie berekent op basis van van de kenmerken van de hond. Naast de kenmerken van de hond zal de verzekeraar zelf een pakket hebben samengesteld met daarin een aantal onderdelen opgenomen. Deze onderdelen hebben een prijs en samen met het risicoprofiel van uw hond wordt de totale premie berekent.

Het eigen risico

Iedere hondenverzekering die u af kunt sluiten kent een eigen risico, dit is vergelijkbaar als ons eigen risico bij onze zorgverzekering. Als uw hond iets overkomt waardoor hij medische hulp nodig heeft zijn daar kosten aan verbonden. Dit kunnen kosten voor behandelingen zijn maar ook de kosten voor medicatie.

Lees verder

Een verzekeraar voor dierenverzekeringen kan dit op verschillende manieren vorderen. Vaak betaald u als eigen risico een percentage van de rekening. Dit percentage is vooraf vastgesteld en kan niet zomaar bijgesteld worden. Zo betaald u dan bij een behandeling van € 80,-  een eigen risico € 4,- als vooraf is afgesproken dat uw eigen risico 5% van de totale kosten is. Deze manier komt het meest voor bij hondenverzekeringen.De verzekeraar kan dit ook op een andere manier instellen, u betaald dan een vast bedrag per declaratie. Dit betekend dat iedere keer dat u medische kosten maakt voor uw hond u een vastgesteld bedrag moet betalen aan de verzekeraar ongeacht hoe hoog de kosten oplopen.

Het is heel erg afhankelijk van hoe hoog de medische kosten zijn die u moet maken welke manier voordeliger is voor u. Dit is onmogelijk om van tevoren te weten waardoor u hier geen rekening mee kunt houden met uw keuze.

Let op: Sommige aanbieders van hondenverzekeringen waarbij u een vastgesteld bedrag betaald per declaratie, bieden u de mogelijkheid om in één declaratie meerdere rekeningen op te nemen. Dit betekent voor u dat u rekeningen op kunt sparen en deze tegelijk kunt indienen waardoor u maar één maal het vastgesteld bedrag hoeft te betalen.

Minder zien

Wat wordt er vergoed?

Welke behandelingen worden er vergoed door de hondenverzekering en welke vallen er niet onder. Vaak is dit niet direct duidelijk als u op zoek bent naar een hondenverzekering voor uw hond. Als u de polis van de verzekeraar goed doorleest dan komt u er al snel achter dat niet alle medische kosten vergoed worden.

Lees verder

Onze  honden verzekering vergelijker kunt u hier een stuk bij helpen. In ons overzicht ziet de meest voorkomende aandoeningen en behandelingen en of deze vergoed worden of niet. Helaas kunnen wij in dit overzicht niet alles opnemen. Wij raden u daarom sterk aan om uw polis goed door te nemen voordat u deze afsluit. Op die manier komt u niet ineens voor onaangename verassingen te staan als u een declaratie indient. 

Minder zien

Het maximaal verzekerd bedrag

Iedere hondenverzekering heeft een maximaal verzekerd bedrag. De goedkopere hondenverzekeringen hebben vaak een lager maximaal bedrag dan de duurdere. Per pakket en per verzekeraar kunt u verschillen opmerken van € 2.500,- t/m € 5.000,-.

Lees verder

Bij Proteq dier&zorg heeft u een maximaal verzekerd bedrag van € 5.000,- . Dit betekend dat u per jaar maximaal € 5.000,- kunt declareren aan medische die gedekt worden door uw hondenverzekering.

Minder zien

Hondenverzekering
2.4 (48.97%) 29 vote[s]