hondenpoten beschermen winter

Tip: hondenpoten beschermen in de winter

Is het u wel eens opgevallen dat uw hond wat last heeft van de poten in de winter? Dat kan heel goed kloppen. Dit komt voornamelijk voor bij langharige honden. Maar ook bij kortharige honden. Als u uw hond uitlaat in de winter, zeker in de sneeuw, dat ontstaan er een soort van ijsballetjes op de pootjes die nare gevolgen kunnen hebben. Lees in ons artikel welke gevolgen dit kan hebben en hoe u dit tegen kunt gaan.

Een zoutvergiftiging bij honden

Voorkom dat uw hond ernstig ziek wordt met eventuele fatale gevolgen

In de winter worden de straten gedeeltelijk ijsvrij gehouden met Pekel. Als uw hond op de straten loopt komt er automatisch pekel op de poten te zitten. Deze pekel is potentieel heel gevaarlijk en kan zelfs fatale gevolgen hebben voor uw hond! Wanneer u de hond heeft uitgelaten in de winter is de kans groot dat hij daarna zelf zijn poten schoon zal likken. Wanneer uw hond te veel van deze pekel binnenkrijgt kan dit fatale gevolgen hebben. Om ervoor te zorgen dat uw hond niet ziek wordt kunt u na elke uitlaatbeurt de poten van de hond wassen. Of u kunt andere voorzorgsmaatregelen treffen die u in dit artikel kunt lezen.

Waarom krijgt uw hond last van de pootjes in de winter?

Uw hond kan last van uw pootjes krijgen in de winter. Dit komt veel voor en is niet altijd even duidelijk te merken. Wel is het het zeer eenvoudig te voorkomen. Als uw veel met uw hond buiten loopt in de winter kan het zijn dat de hond ijsballetjes in de vacht krijgt op- en rond de voeten. De ijsballetjes veroorzaken nare gevoelens bij de hond en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Ijsballetjes op- en rond de poten bij uw hond

Doordat uw hond in de winter buiten in de sneeuw loopt zullen er stukjes sneeuw blijven hangen in de vacht op- en rond de pootjes. Doordat de hond zelf warm is zal deze sneeuw grotendeels smelten en langs de poten naar beneden glijden. Bij de voeten is het echter een stuk kouder waardoor de sneeuw weer vast vriest. Wanneer de sneeuw bij de pootjes weer vast vriest. Zullen er tussen de voetkussentjes de sneeuwballetjes ontstaan.

Hoe herkent u dit?

  • Je kunt de ijsballetjes zien tussen de voetkussentjes van de hond
  • De hond moeilijker lopen
  • Uiteindelijk zult u merken dat uw hond helemaal geen zin meer heeft om te lopen
  • De hond stopt tijdens de wandeling om aan zijn pootjes te likken en bijten

Wat gebeurd er bij de hond als de ijsballetjes niet smelten?

  • De hond krijgt last van zijn pootjes
  • Er ontstaan ijsballetjes tussen de voetkussens
  • De voetkussentjes kunnen eventueel gaan scheuren
  • Let op: De hond kan in shock raken

Hoe voorkomt u ijsballetjes tussen de poten van uw hond?

Er zijn een aantal mogelijkheden om de poten van uw hond te beschermen in de winter. Deze bescherming hebben de pootjes nodig zodat zij geen last krijgen van de gevolgen. Wij geven u twee goede opties.

Oplossing 1: Smeer watervrije vaseline op- en rond de pootjes

Een goede- en goedkope oplossing is het smeren van vaseline op- en rond de poten van de hond. Let op dat u hier wel watervrije vaseline voor gebruikt en geen gewone vaseline.

Waar moet u op letten?

U smeert de vaseline in op- en rond de voetkussentjes. Daarnaast smeert u de vaseline op de zijkant en bovenkant van de poot zodat daar de ijs zich ook niet aan kan hechten. Het is belangrijk om de pootjes van de hond niet elke dag in de smeren met vaseline. Als u standaard de pootjes insmeert worden de voetkussentjes zachter en dat is de bedoeling. Daarnaast moet u na het uitlaten van de hond de poten goed afspoelen.

Wist u dat u uw drogisterij artikelen ook eenvoudig online kunt bestellen? Bekijk hier het assoirtiment

Oplossing 2: Honden sokjes en hondenschoenen

Een andere oplossing is het aantrekken van hondensokjes of hondenschoenen bij uw hond. Op deze manier kan er geen sneeuw bij de pootjes komen. Hierdoor kunnen er geen sneeuwballetjes ontstaan waardoor uw hond geen last krijgt van de gevolgen.

Bekijk hier hondenschoentjes die de poten van uw hond beschermen deze winter

Tip hondenpoten beschermen winter
3 (60%) 10 vote[s]

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment