honden voeding

Soorten dierenvoeding – Honden voeding


De keuze van het soort honden voeding dat jij aan je trouwe viervoeter geeft is erg belangrijk. Dit heeft direct invloed op de hond. In dit artikel zullen wij ingaan op de verschillende soorten dierenvoeding. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over hoe gezond het product is.

Als jij kijkt naar de verschillende soorten honden voeding voor een hond, kom je uit op 5 verschillende soorten. Je kunt de volgende soorten onderscheiden: rauwe vleesvoeding, gedroogde voeding, natvoer en droogvoer.


Rauwe vleesvoeding


De gezondste optie voor de hond is de rauwe vleesvoeding. Van deze soort honden voeding verklapt de naam het eigenlijk al. Deze voeding bestaat uit rauwe producten die het verteringstelssel van de hond het best verwerken. Rauwe vleesvoeding worden vaak in twee varianten aangeboden aan de hond. Je kunt deze kant en klaar kopen of zelf samenstellen. Je kunt deze dan geheel naar eigen wens invullen en vaak is het een stuk goedkoper. Of je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare diepvriesvoeding te kopen dierenwinkel.

 


Gedroogd voer


We zullen nu gedroogd voer behandelen. Deze soort voeding is na de Rauwe vleesvoeding het gezondst voor het huisdier. Er zijn twee soorten gedroogd voer: gevriesdroogd voeren en luchtgedroogd voer. Van deze twee opties is gevriesdroogd voer de meest gezondste honden voeding. Deze soort behoudt door de droge manier rauwe eiwitten waar vrijwel alle voedingsstoffen bewaard worden. De volgende soort is iets minder gezond omdat het op hogere temperatuur gedroogd is.


Natvoer


Een soort hondenvoeding die bereid is door verhitting is natvoer. Deze vorm van bereiding zorgt ervoor dat de eiwitten in de honden voeding veranderen. Deze manier van verhitten zullen ervoor zorgen dat er voedingsstoffen verloren gaan. Deze voedingsstoffen zijn echter wel van belang voor uw hond. Vandaar dat wij aanraden om deze optie alleen i.c.m. met een andere soort honden voeding te gebruiken. Ondanks dat Natvoer verhit is. Heeft natvoer nog steeds het vocht in het product zitten tijdens de bereiding. Na de verhitting wordt het product luchtdicht verpakt. De bekendste varianten van natvoer zijn: blikvoer, vleesworsten en pouches.


Droogvoer


Deze soort voer wordt het meest gebruik. Het is eenvoudig en goedkoop. Van alle soorten voer lijkt deze het minst gezond te zijn. Dit wil niet zeggen dat het ongezond is. Er zijn voldoende honden die gezond oud worden op brokken. Maar bij de aanschaf van droogvoer moet je wel opletten op de kwaliteit van de brokken.

Bekijk ook ons nieuws artikel over katten voeding. In dit artikel vind je allerlei informatie over verschillende opties katten voeding.


Dierenverzekering Informatie Centrum


Bekijk ook andere nieuwsberichten die wij voor u hebben gemaakt
[latest_posts number=”3″ excerpt_words=”20″ category_info=”on” date_info=”on” comments_info=”on”]
Soorten dierenvoeding – Honden voeding
1.9 (37.78%) 9 vote[s]