Help! Mijn hond stinkt uit bek!


Wat zijn de symtomen, hoe moet u er mee omgaan en wat zijn de oplssingen voor een hond die uit zijn bek stinkt

Hoe kan het dat uw hond uit zijn bek stinkt? In dit artikel geven wij zo duidelijk mogelijk informatie over  een stinkende mondlucht bij honden. In dit artikel worden de verschillende oorzaken van een stinkende bek bij een hond uitgelicht. Ook leggen wij uit wat u kan als uw hond uit zijn bek stinkt in het onderstaande artikel “Hond stinkt uit bek”.


Nare geurtjes komen uit de bek van mijn hond


Vindt hier de symptomen, oorzaken en oplossingen van een stinken hond uit bek

Een slechte adem bij een hond is natuurlijk subjectief. Zo kan het zijn dat de hond iets heeft gegeten wat niet volgens iedereen even lekker ruikt. Zo hebben wij ook wel eens, volgens sommigen, een slechte adem, omdat wij net vis of knoflook hebben gegeten. Het kan ook dat bij honden bepaalde voedselresten achterblijven waardoor de hond uit zijn bek kan stinken. Of het kan gebeuren dat de hond poep opeet waardoor er een smerige lucht in de bek blijft hangen. Dit zijn echter allemaal verklaarbare redenen. Er zijn echter ook redenen die niet direct te verklaren zijn.


Wat zijn de symptomen?


Symptomen zijn zaken waarmee herkend kan worden of u  hond last heeft aan het probleem. Het is echter niet zodat als de hond een paar symptomen vertoond dat de hond ook daadwerkelijk daardoor last heeft gekregen va een stinkende mond. Is het echter het geval dat hij wel aan veel symptomen voldoet dan is het verstandig hiermee naar de huisarts te gaan.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de bek van een hond kan stinken. Hieronder hebben wij de oorzaken op een rijtje gezet.

Niet alle oorzaken hebben direct een oplossing. Toch is het belangrijk om het gebit van de hond goed te verzorgen, om een stinkende bek te voorkomen. Tandplak kan namelijk veel bacteriën bevatten die vervelende luchtjes kunnen veroorzaken. Gebruik hiervoor een tandenborstel voor honden. Let wel op dat je niet te agressief poetst, want bij gevoelig tandvlees kan het bloeden.


Moet u naar een dierenarts?


Mijn hond stinkt uit bek, is het nodig om naar de dierenarts te gaan? In veel gevallen is het niet direct nodig een consult aan te vrienden bij uw dierenarts. Dit geldt echter niet in alle gevallen.

Bij tandplak of een slechte verzorging van het gebit is het niet nodig om naar de dierenarts te gaan. Dit kan opgelost worden met de juiste voeding in combinatie met het poetsen van de tanden. Weet je niet zeker wat er aan de hand is dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met de dierenarts.


Meest voorkomende oorzaken van een stinkende hond uit bek


U hoeft niet voor ieder ontdekt symptoom direct langs de dierenarts

 • De hond heeft een ontsteking in de bek
  Dit kan veroorzaakt zijn door slecht onderhoud van het gebit.
 • De hond heeft een voorwerp dat klem zit in de bek
  Het kan zijn dat de hond per ongeluk een voorwerp naar binnen heeft gewerkt. De ontsteking kan een vervelende lucht veroorzaken.
 • De hond heeft een tumor
 • De hond heeft huidproblemen in of rondom de bek
 • De hond heeft een aandoening aan de neus
 • De hond heeft een aandoening aan de keelholte
 • De hond heeft een maag of slokdarmprobleem
 • De hond maakt gebruik van medicijnenHet kan zijn dat het gebruik van medicijnen ervoor zorgt dat de hond uit zijn bek stinkt.

Vergoeding van deze behandeling


Mocht je de dierenarts willen bezoeken dan wordt dit door de meeste aanbieders van dierenverzekeringen vergoed. Hieronder een overzicht met daarin de top 3 aanbieders die een bezoek aan de dierenarts vergoeden. Een compleet overzicht van onze aanbieder bieden wij ook. Vergelijk alle aanbieders van dierenverzekering op Dierenverzekering Informatie centrum.

 1. Petplan
 2. Ohra
 3. Proteq
Hond stinkt uit bek
5 (100%) 2 vote[s]