Dierenartsen waarschuwen voor hond of kat met hoofd tegen de muur

Dierenartsen waarschuwen voor hond of kat met hoofd tegen de muur
20
mrt


Dierenartsen waarschuwen voor hond of kat met hoofd tegen muur


Nederlandse dierenartsen vragen huisdierbezitters als hun hond of kat met hoofd tegen de muur aanstaat, naar de huisarts te gaan. Er duiken steeds meer filmpjes en foto’s op Facebook op van dit fenomeen. Dat terwijl dit probleem zeer schadelijk voor de gezondheid van het hier kan zijn.


Direct naar de dierenarts wanneer hond of kat met hoofd tegen de muur staat


Het Steunpunt voor Dieren waarschuwt dat als de hond of kat met de kop tegen de muur staat, hij snel naar de dierenarts moet. Dat kan namelijk duiden op hersenschade, een vergiftiging, tumoren, infecties of andere gezondheidsproblemen. U hoeft niet voor deze kosten op te dragen als u uw huisdier heeft verzekerd. Inmiddels is het bericht van het Steunpunt al 16.000 keer gedeeld.

Op Facebook kwamen reacties met het vermoeden dat het vaak voorkomt bij huisdieren. Veel bezitters zien ook een herkenbaarheid in hun eigen huisdier. Toch is de kans dat een huisdierbezitter zijn huisdier echt met de kop tegen de muur aantreft, heel erg klein. Vaak zijn deze problemen namelijk ras gebonden.


 Abnormaal gedrag


Toch zeggen huisartsen dat het noodzakelijk is om afwijkend gedrag van de hond of kat altijd te melden bij de dierenarts. Als honden of katten met de kop tegen de muur gaan staan, kan dat vooral bij oudere dieren slaan op een hersentumor. Bij jongere honden is er dan vaak sprake van een leveraandoening. Volgens het Steunpunt is het niet normaal dat dieren dit soort gedrag vertonen. Het kan een teken zijn van een dodelijke aandoening.


 Wat te doen?


Wij raden u aan om een afspraak te maken bij uw dierenarts. Uw dierenarts kan een juiste diagnose stellen en u verder op weg helpen om dit probleem op te lossen. Helaas zitten er aan uw bezoek aan de dierenarts wel kosten verbonden. Wanneer uit de diagnose blijkt dat de hond of kat behandeld moet worden kunnen de kosten nog hoger oplopen. Daarom tonen wij u graag alle aanbieders van hondenverzekering in één overzicht waar u uw hondenverzekering vergelijken kunt.

 

Hoeveel kost een dierenverzekering?

Vergelijk uw dierenverzekering voor de beste verzekering voor uw hond of kat


Satéstokjes


Een ander veelvoorkomend probleem bij honden en katten. Het barbecueseizoen kan erg gevaarlijk zijn. In Nederland is het binnenkort weer zomer en eten consumenten weer een sateetje. Met alle gevolgen van dien, want de stokjes willen nog wel eens naast het bord komen. De hond eet de stokjes buiten het zicht van zijn baas op, en dat is levensgevaarlijk voor honden. De stokjes worden namelijk niet verteerd en moeten altijd operatief worden verwijderd. U snap in dit geval dat een hondenverzekering of kattenverzekering van groot belang is bij het betalen van de kosten.

Daarom geven dierartsen in Nederland twee tips: meld abnormaal gedrag van de kat of hond altijd bij een dierenarts. Een tweede tip is op te letten tijdens het barbecueën, om zo te voorkomen dat het huisdier zo iets verkeerds binnenkrijgt.

Dierenverzekering

Hulp bij afsluiten

Zie hier onze video die u helpt bij het maken van de juiste keuze

Dierenartsen waarschuwen voor hond of kat met hoofd tegen de muur
4.5 (90%) 2 votes