Hond of kat met hoofd tegen de muur

Dierenartsen waarschuwen voor hond of kat met hoofd tegen muur


Let op Nederlandse huisdierbezitters

Dierenartsen door heel Nederland slaan alarm. Ze vragen om huisdiereigenaren waarvan hun kat of hun met het hoofd tegen de muur aan staat. Direct langs hun dierenarts te gaan.

Steeds meer filmpjes en foto’s verschijnen op internet van dit fenomeen. Echter gaat het hier om een ziekte/kwaal die als zeer schadelijk voor de gezondheid van het huisdier te boek staat.

Direct naar de dierenarts wanneer uw hond of kat met hoofd tegen de muur staat


Het Steunpunt voor Dieren waarschuwt dat als de hond of kat met de kop tegen de muur staat, hij snel naar de dierenarts moet. Dat kan namelijk duiden op hersenschade, een vergiftiging, tumoren, infecties of andere gezondheidsproblemen. U hoeft niet voor deze kosten op te dragen als u uw huisdier heeft verzekerd. Inmiddels is het bericht van het Steunpunt al 16.000 keer gedeeld.

Op Facebook kwamen reacties met het vermoeden dat het vaak voorkomt bij huisdieren. Veel bezitters zien ook een herkenbaarheid in hun eigen huisdier. Toch is de kans dat een huisdierbezitter zijn huisdier echt met de kop tegen de muur aantreft, heel erg klein. Vaak zijn deze problemen namelijk ras gebonden.

Abnormaal gedrag


Toch zeggen huisartsen dat het noodzakelijk is om afwijkend gedrag van de hond of kat altijd te melden bij de dierenarts. Als honden of katten met de kop tegen de muur gaan staan, kan dat vooral bij oudere dieren slaan op een hersentumor. Bij jongere honden is er dan vaak sprake van een leveraandoening. Volgens het Steunpunt is het niet normaal dat dieren dit soort gedrag vertonen. Het kan een teken zijn van een dodelijke aandoening.

Wat moet u doen?


Wij raden u aan om een afspraak te maken bij uw dierenarts. Uw dierenarts kan een juiste diagnose stellen en u verder op weg helpen om dit probleem op te lossen. Helaas zitten er aan uw bezoek aan de dierenarts wel kosten verbonden. Wanneer uit de diagnose blijkt dat de hond of kat behandeld moet worden kunnen de kosten nog hoger oplopen. Daarom tonen wij u graag alle aanbieders van hondenverzekering in één overzicht waar u uw hondenverzekering vergelijken kunt.

Dierenartsen waarschuwen voor hond of kat met hoofd tegen de muur
2.2 (44.44%) 9 vote[s]

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment