Hond mee op vakantie

Hond mee op vakantie


De meeste hondenbezitters gaan in juli op vakantie, samen met hun hond. Dat blijkt uit cijfers van het online vakantiehuizenportal Casamundo. Het portaal hield bij hoeveel baasjes hun hond meenemen op vakantie. In maar liefst dertig procent van de gevallen gaat de hond mee op vakantie. Dat is opvallend, want het percentage ligt in andere maanden een stuk minder hoog. 

Steeds meer mensen nemen hun hond mee op vakantie, zo blijkt uit cijfers.

Toename hondenbezitters neemt hond mee op vakantie


Het aantal mensen dat hun hond meeneemt hop vakantie, neemt voor het vijfde jaar op rij toe. De meeste huisdierbezitters nemen hun hond mee op vakantie naar Frankrijk en Duitsland. Dat zijn de populairste bestemmingen.

Volgens Casamundo nemen steeds meer huisdierbezitters hun hond mee uit principe en genegenheid. Ze vinden vaak dat de vakantie moet worden gevierd met degene om wie men geeft en daar horen honden ook bij. Daardoor belanden er minder huisdieren in hondenhotels en asielen. Daarmee lijkt de campagne van de Dierenbescherming effect te hebben. Die roept honden niet naar het asiel te brengen als de vakantie begint. In België blijkt dat veel huisdierbezitters hun huisdier dumpen in de vakantiemaanden juni, juli en augustus.

Cijfers


De cijfers van het portaal laten zien dat de hond meenemen op vakantie een echte trend aan het worden is. In totaal werden er 400.000 boekingen gedaan. Daarvan neemt 13 procent de hond mee op vakantie. Voor heel 2014 lag dat percentage nog op 11 procent. Daaruit valt te concluderen dat steeds meer mensen hun hond meenemen op vakantie.

Het vaakst nemen huisdierbezitters hun huisdier mee in de maand juli. Opvallend is dat baasjes vooral hun hond meenemen op vakantie: in 80 procent van de gevallen is dat zo. Hoeveel katten er mee gaan op vakantie, is niet duidelijk.

Bestemmingen


Niet alleen de cijfers werden bijgehouden, maar ook de bestemmingen. Net als vorig jaar blijkt Frankrijk de meest geboekte bestemming te zijn. Een opvallende tweede plaats is voor Duitsland. Vorig jaar stond dat land nog op de vierde plaats, tegen de tweede plaats dit jaar. Andere populaire bestemmingen zijn Italië, Oostenrijk en Nederland. Spanje eindigt laag, omdat daar onlangs een hondenverbod is ingevoerd voor diverse Spaanse stranden.

Tirol, Toscane, Normandië, Bretagne en de Provence zijn de meest gewilde regio’s onder hondenbezitters, zo blijkt uit onderzoek van het portaal. De website biedt meer dan 400.000 accommodaties aan, waarvan de helft geschikt is voor het houden van een hond. In andere accommodaties is het meenemen van de hond niet toegestaan.

[latest_posts number=”3″ excerpt_words=”55″ category_info=”on” date_info=”on”]
Hond mee op vakantie
1 (20%) 6 vote[s]