hond koorts

Heeft mijn hond koorts?


Een veelgestelde vraag die wij te horen krijgen is de vraag “heeft mijn hond koorts?” Honden zweten op een andere manier dan mensen. Ze raken de warmte niet kwijt via verdamping op de huid. Daarom kan het zijn dat de hond sneller oververhit raakt. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de hond ook daadwerkelijk koorts heeft. Ook is het mogelijk dat de hond door bepaalde symptomen koorts krijgt. Het is fijn om mogelijke symptomen op tijd de signaleren. Deze staan in dit artikel verder uitgelicht. De kosten kunnen hoog oplopen bij een bezoek aan de dierenarts. Informeer u daarom goed over de juiste dierenverzekering. 

Hoeveel kost een dierenverzekering?

Vergelijk uw dierenverzekering voor de beste verzekering voor uw hond of kat


Wanneer heeft mijn hond koorts?


Een hond heeft normaal een lichaamstemperatuur tussen de 38 en 39 graden. Bij koorts is de lichaamstemperatuur hoger. Dit moet wel komen door een uitwendige oorzaak. Honden kunnen namelijk eenvoudig oververhit raken.  Bij hoge temperaturen kunnen honden snel overhit raken. Dit komt omdat honden niet zweten zoals mensen. Dus niet via verdamping op hun huid de warmte kunnen kwijtraken. Vooral honden die te zwaar zijn. Of kortsnuitige honden zijn gevoeliger voor oververhitting.  Om er zeker van te zijn dat de hond koorts heeft is het handig om te kijken wat de oorzaak is. Misschien is het wel te warm buiten, of hijgt de hond. Ook is het van belang om te kijken of de hond plotseling een verhoging heeft. Dan is de kans namelijk groot dat er sprake is van oververhitting. Het is dan verstandig om de hond af te spoelen met lauw water.


Moet ik naar de dierenarts?


Als uw hond voldoende eet en nog actief bezig is dan heeft het naar alle waarschijnlijkheid geen spoed. Toch is het verstandig om contact op te nemen met de dierenarts als één van de bovenstaande symptomen zich voordoet bij uw hond. Let wel op dat de kosten voor een bezoek aan de dierenarts hoog kunnen oplopen. Het is daarom verstandig om te kijken naar een passende hondenverzekering. Twee andere redenen om contact op te nemen met de dierenarts zijn:

Een lichaamstemperatuur boven de 41 graden

Als de koorts dagenlang duurt


Vergoeding van deze behandeling


In principe hoef je voor een lichte vorm van diarree niet naar de dierenarts. Mocht dit wel het geval zijn dan wordt dit door de meeste aanbieders van dierenverzekeringen vergoed. Hieronder een overzicht met daarin de top 3 aanbieders die een bezoek aan de dierenarts vergoeden. Een compleet overzicht van alle aanbieders van dierenverzekering hebben ook. Vergelijk alle aanbieders van dierenverzekeringen op Dierenverzekering Informatie centrum.


Symptomen van koorts bij honden


Als de verhoging nog steeds aanwezig is dan is het zaak om te kijken of de hond andere symptomen heeft.

  • Heeft de hond last van diarree? Dan kan het zijn dat de hond een darmvirus heeft opgelopen. Wij hebben een uitgebreide pagina omtrent dit onderwerp.
  • Loopt de hond mank? Kijk dan goed of er plekken of verwondingen aanwezig zijn op de poten.
  • Hoest de hond? Of ademt de hond moeizaam? Dan zou het kunnen zijn dat de hond een longontsteking heeft opgelopen.
  • Heeft de hond een stinkende mondlucht? Dan kan het zijn dat er een ontsteking in de mond zit.
  • Heeft de hond oorpijn? Dan heeft uw hond misschien een oorontsteking opgelopen. Wij hebben een uitgebreide pagina over dit onderwerp.
  • Heeft de hond een dikke buik bij hond?

Toont uw hond een van deze symptonen dan is de kans aanwezig dat deze invloed hebben op de verhoging van temperatuur bij uw hond.

[latest_posts number=”4″ excerpt_words=”55″]

Hond koorts
2.7 (53.33%) 12 vote[s]