honden verzekering vergelijken

Met de hond in buitenland op het strand

Met de zomer voor de deur trekken veel mensen eropuit voor een welverdiende vakantie, samen met de hond in buitenland. Steeds meer mensen komen in problemen doordat zij hun hond meenemen naar badplaatsen waar honden niet zijn toegestaan. Vooral in Spanje het opletten geblazen.

Spanje

Ten eerste gaan de luchtverkeersleiders in Spanje staken op de twee drukste weekenden in juli. De Spaanse luchtverkeersleiding staakt op 11 en 25 juli tussen 10 en 13 uur en op 12 en 16 juli tussen 5 en 8 uur. Daardoor kan het voorkomen dat hondenbezitters lang met hun hond op het vliegveld moeten wachten.

Ten tweede is het raadzaam een goede badplaats te kiezen waar honden ook zijn toegestaan. In slechts 50 badplaatsen in het hele land zijn honden toegestaan. Onlangs hebben een flink aantal badplaatsen het meenemen van een hond nog aan banden gelegd. In Andalusië mogen honden niet langer meer komen op 14 stranden langs de Costa Del Sol. Het regionale bestuur in Andalusië vindt dat het strand niet geschikt is voor honden.

Het verbod geldt voor de stranden van Estepona, Benalmadena, Fuengirola, Marbella, Rincon de la Victoria, Torremolinos, Casares, Torroz, Velez-Malage, Mijas, Nerja, Algarrobo en Manilva.

Regels

Het meebrengen van honden naar Spanje is gebonden aan een flink aantal regels. Wie de hond over de grens meeneemt, moet in het bezit zijn van een Europees hondenpaspoort. Bovendien zegt de Spaanse wetgeving dat honden in ieder geval gechipt moeten zijn, ongeacht de leeftijd. De hond moet ook tegen hondsdolheid zijn ingeënt.

Vroeger was het voldoende als de hond een tattoo had met zijn gegevens, maar tegenwoordig moeten honden echt voorzien zijn van een chip. Voorheen moesten honden ieder jaar ingeënt worden, maar nu is de prik zolang geldig als het vaccin werkzaam is. De dierenarts vermeldt de geldigheid van het vaccin in het dierenpaspoort.

Bovendien mogen honden in Spanje nooit op de voorstoel of los op de achterbank. De hond moet in de gordel of in een bench. De hond mag wel in de kofferbak, maar dient dan wel een gordel om te hebben. In Spanje is de kans groot op een boete voor het los vervoeren van honden. Wie zijn puppy van jonger dan drie maanden meeneemt, is bovendien strafbaar.

Er gelden extra regels voor bepaalde rassen. Zoek dus van tevoren uit welke regels er gelden voor de verschillende rassen. Wie niet zeker is van de regels, kan het best contact opnemen met de huisdierenverzekering. Daarnaast zijn er gegevens te vinden op de website van de Spaanse ambassade.