Gratis dierenarts

Gratis dierenarts bezoek in Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft een nieuwe regeling, gratis dierenarts bezoek in Amsterdam. Deze regeling heet de ADAM regeling (Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima). Deze regeling is ingesteld voor mensen met een minimaal inkomen. Met deze regeling hoopt de gemeente Amsterdam mee te kunnen helpen aan het welzijn van de huisdieren.  De regeling is en samenwerking met de Dierenambulance van Amsterdam.

Wat is de ADAM regeling?

De Adam regeling is een afkorting voor Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima. Het is een initiatief van de gemeente Amsterdam. Bewoners van deze stad met een minimaal inkomen kunnen één waardebon aanvragen. Deze waardebon geeft hen recht op één keer per jaar een gratis bezoek aan een deelnemende dierenarts. Mocht tijdens dit bezoek blijken dat uw huisdier een behandeling nodig heeft. Dan vergoed de gemeente Amsterdam ook nog eens een gedeelte van de kosten. Wilt u uw huisdier laten steriliseren of castreren tijdens uw gratis dierenarts bezoek dan vergoed de gemeente ook een gedeelte van die kosten.

Komt u in aanmerking voor een gratis dierenarts bezoek?

Om in aanmerking te komen voor een gratis dierenarts bezoek heeft de gemeente Amsterdam een checklist van acht eisen opgesteld. Deze acht eisen die aan u gesteld worden zijn:

 1. laag inkomen
 2. weinig geld
 3. in bezit van stadspas met groene stip
 4. 18 jaar of ouder
 5. inwoner van de stad Amsterdam
 6. eigenaar van het zieke huisdier
 7. Huisdier is gechipt (zo niet, laat dit dan gratis doen)
 8. U zoekt contact met één van de aangesloten dierenartsen

Controleer goed of u aan alle eisen voldoet om te zien of u kans maakt op een gratis dierenarts bezoek.

Waar kan ik deze waardebon verkrijgen?

Er zijn twee verschillende manieren waarop u deze waardebon kunt verkrijgen.Namelijk:

 • Stuur een email naar: stadspas@dierenambulance-amsterdam.nl
 • Of bel naar 020-5681521 (ma t/m vrij tussen 10.00 en 13.00 uur)

Hoe werkt het precies?

Uw heeft een huisdier dat ziek is. En u heeft een stadpas met de groene stip dan. Verder voldoet u aan de overige voorwaarden dan heeft u recht op de waardebon. Deze waardebon is geldig voor alle soorten huisdieren. U kunt dan met uw huisdier naar één van de aangesloten dierenartsen voor een gratis consult. Als bij uw gratis dierenarts bezoek blijkt dat uw huisdier een medische behandeling nodig heeft. Dan vergoed de gemeente Amsterdam de helft van de kosten. Dit tot een maximum van 300,- Euro per jaar (een stadspasjaar loopt van 1 september t/m 31 augustus).

Eerder is al genoemd dat u uw huisdier kunt laten castreren of steriliseren. De gemeente Amsterdam vergoed deze gemaakte kosten tot 100 Euro compleet. Zijn de kosten boven de 100,- Euro dan vergoed zij 100,- Euro + de helft van de kosten boven de 100,- Euro.

Wat neemt u mee naar de dierenarts?

U heeft een afspraak gemaakt bij één van de deelnemende dierenartsen. Wat neemt u mee naar uw consult? Naar u consult dient u de volgende zaken mee te nemen:

 • Stadspas
 • De toegekende waardebon of het nr. hiervan
 • Geldig legitimatie bewijs
 • Uw huisdier
 • Wanneer mogelijk: het huisdieren paspoort.

U voldoet niet aan de eisen, maar wilt toch graag gratis naar de dierenarts

Wanneer u niet voldoet aan de eisen voor een gratis dierenarts consult.  Dan kunt u helaas deze waardebon niet krijgen. Toch is er een andere manier om niet tegen onnodige kosten aan te lopen. Naast deze regeling is er een andere manier die u kunt overwegen is het aanschaffen van een dierenverzekering. Vaak wordt een dierenarts consult gedeeltelijk of in zijn geheel geheel vergoed. Daarnaast zullen volgende medische kosten vaak gedekt zijn waardoor u niet tegen onverwachte kosten aanloop. Daarom helpen wij van Dierenverzekering Informatie Centrum  graag bij het maken van de juiste keuze.

[vc_cta_button call_text=”De beste zorg voor jouw beestje?” title=”Bereken premie” target=”_blank” color=”btn-success” size=”btn-large” href=”//www.dierenverzekeringinformatie.nl/dierenverzekering/”]