etherische olie

Etherische olie en huisdieren

In ons artikel “Vuurwerk angst bij huisdieren”  hebben wij het gehad over alternatieve geneeswijzen. Graag vertellen wij u iets meer over Etherische Olie en hoe u deze kunt gebruiken bij uw huisdieren. Wij zijn daar voornamelijk ingegaan welke etherische olie u kunt gebruiken bij vuurwerk angst. Tijdens ons onderzoek zijn wij erachter gekomen dat u Etherische Olie op verschillende manieren kunt gebruiken bij uw huisdieren. Het gebruik van etherische olie is goed voor het huisdier, mits het goed gebruikt wordt. Wij zijn geen specialist op dit gebied en kunnen u dat ook niet vertellen. Dit artikel is geschreven om een alternatief aan u te bieden en wij raden u aan om contact op te nemen met specialisten voordat u start met etherische oliën.

Heeft uw hond last van angst voor vuurwerk?

Probeer de vuurwerkmix op basis van etherische oliën eens. Het recept

 

  • 4 el kokosolie
  • 12 druppels Peace & Calming
  • 12 druppels Lavender
  • 12 druppels Valor (optioneel)

Wat is etherische olie

Etherische olie is een natuurlijk product dat wordt gewonnen uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd. De oliën worden gekenmerkt door hun sterke geuren, die vaak te herleiden zijn aan de plan waaruit zij gewonnen worden. De essentiële oliën dragen bij aan de fysieke gesteldheid van mensen en dieren. Door de unieke structuur wordt de olie snel opgenomen in de huid en zorgen voor direct reactie op de plaats waar het is aangebracht.

Etherische olie en huisdieren

Etherische oliën kunnen net zo goed bij huisdieren gebruikt worden als bij mensen. Let er wel op dat de olie op de juiste manier gebruikt wordt. Maar dat is het zelfde als u andere producten gebruikt. Het is belangrijk dat u niet zomaar alle Etherische Oliën hiervoor gebruikt. Maar alleen de echt goede, zuivere biologische oliën. Er zijn veel verschillende Etherische Oliën verkrijgbaar en vaak hebben deze allemaal een andere werking. Kijk daarom eerst goed welke er geschikt zijn voor het gebruik bij huisdieren.

Hoe gebruikt u etherische olie bij uw huisdieren

Etherische olie kan uw huisdier verschillende manieren tot zich nemen. De meest gebruikte manieren zijn: het direct aanbrengen op het huisdier of het verdampen van de etherische oliën met een verdamper(aroma therapie). Als u etherische olie gebruikt bij uw huisdier dient u altijd met een kleine hoeveelheid te beginnen en te kijken hoe het huisdier daarop reageert. Aan de hand van de reactie kunt u de juiste hoeveelheid gaan bepalen.

Wanneer gebruikt u Etherische Olie bij uw huisdier?

U kunt Etherische Olie op verschillende momenten gebruiken bij uw huisdier. Omdat vele Etherische Oliën een aparte werking hebben zullen deze allemaal op een ander moment gebruikt kunnen worden. Een veelvoorkomende Etherische Olie die gebruikt wordt bij huisdieren is Lavendel. Lavendel helpt bij stressvolle ervaringen, ze geven een rustgevend gevoel en het ontspant de spieren. Heeft uw hond last van parasieten dan kunt u kiezen voor Lemon. Lemon is goed voor de huid en onderhuidse problemen. Zo zijn er nog veel meer Etherische Oliën die een goede werking hebben op uw huisdier. Neem eens contact op met OlieKabinet. ZIj vertellen u graag meer over Etherische Oliën en hoe u deze kunt gebruiken.

Young-Living-Logo

Young Living

Wij raden u aan de oliën van Young Living te gebruiken. Het is belangrijk dat u echt alleen 100% natuurlijke oliën gebruikt die van therapeutische aard zijn. Young Living staat erom bekend dat zij erg hoge kwaliteit bieden. Young Living bekijkt niet alleen het product maar zorgen ook voor hoe het product gemaakt wordt. Door hun manier van werken kunnen zij u garanderen dat uw product 100% natuurlijk is. Dit is iets wat andere producten niet kunnen garanderen. Dit noemen zij hun sead to seal garantie.

OlieKabinet

Zoals eerder benoemd bieden wij alleen een alternatief en hebben wij geen verstand van Etherische Oliën en het gebruik ervan. Wij verwijzen u daarom graag naar  mensen die er wel verstand van hebben. OlieKabinet is een Facebook pagina die u verder kunt helpen als u geïnteresseerd bent in het gebruik van Etherische Oliën bij uw huisdieren. Klik op de button en bezoek de pagina van OlieKabinet.

Bezoek de Facebook pagina van OlieKabinet
Etherische Olie en huisdieren
1 (20%) 5 vote[s]