Dikke buik bij hond

Uw hond heeft een dikke buik

Een dikke buik bij hond kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak van een dikke buik bij uw hond kan onschuldig zijn. Wanneer uw hond te veel heeft gegeten bijvoorbeeld. Helaas is het ook mogelijk dat de dikke buik bij uw hond veroorzaakt wordt door serieuzere oorzaken. Ongeacht wat de oorzaak van de dikke buik bij uw hond is. Uw hond heeft er last van en de gevolgen kunnen ernstig zijn. U dient dus altijd actie te ondernemen als uw hond een dikke buik heeft. In dit artikel gaan wij dieper in op de mogelijke oorzaken van een dikke buik bij uw hond.

Moet u een dierenarts raadplegen voor dikke buik bij hond

Bij veel van de onderstaande oorzaken is het verstandig om contact op te nemen met de dierenarts. Helaas horen wij veel dat honden eigenaren liever niet naar de dierenarts gaan omdat ze bang zijn voor de kosten. De kosten van een dierenarts bezoek kan dan ook snel oplopen en snappen wij deze denkwijze wel.  Wij vinden wel dat uw hond de zorg moet krijgen wanneer hij die nodig heeft. Een honden verzekering kan hierbij uitkomst bieden. U draait dan niet in één keer voor de hoge kosten op, maar u kunt wel altijd naar de dierenarts wanneer u twijfelt.  Een hondenverzekering is er in verschillende vormen, dus is er ook een hondenverzekering die past bij uw situatie.

Opgezette of dikke buik bij hond? Wij hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet

Er zijn aardig wat mogelijkheden die een dikke of opgezette buik bij een hond kunnen veroorzaken. Wij hebben een aantal oorzaken voor u op een rijtje gezet. Wij moeten er wel bij zeggen dat wij geen dierenarts zijn en u dus ook geen zekerheid kunnen bieden. Wanneer u het niet vertrouwd en de symptomen niet verdwijnen, wacht dan alsjeblieft niet! Denk aan het belang van uw trouwe viervoeter en bezoek uw dierenarts.

1. De hond heeft een gevulde buikholte met bloed

Dit kan voorkomen als een hond een massa met bloed heeft binnen de lever of milt. Het is mogelijk dat dit een tumor is. Bij een buikbloeding krijgt een hond een opgezette buik. De hond wordt hierdoor traag van begrip en wordt erg kwetsbaar. Wij raden aan om contact op te nemen met de dierenarts.

2. De hond is zwanger

Als uw hond niet gesteriliseerd is, dan bestaat de mogelijkheid dat uw hond zwanger is.

3. De hond heeft last van een gescheurde blaas

Als uw hond (bijna) niet meer plast is het mogelijk dat uw hond last heeft van een gescheurde blaas. De hond wordt hierdoor lusteloos. Er is een grote kans dat uw hond overlijd zonder operatie. Neem daarom bij twijfel direct contact op met uw dierenarts.

4. De hond heeft een tumor in de buikholte

Het komt zelden voor dat een hond een extreem dikke buik krijgt door een tumor. Als dit de oorzaak is dan is de tumor al erg groot geworden. Een kleine tumor is met het blote oog nauwelijks te zien. Door middel van echografie is het mogelijk om vast te stellen of uw hond een tumor heeft.

5. De hond heeft een te kort aan eiwitten

Het kan zijn dat uw hond een tekort aan eiwitten heeft. Dit kan door voeding komen, maar ook door darmproblemen, leverproblemen of als uw hond eiwitten verliest via de urine bij nierfalen.

6. De hond heeft teveel gegeten

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw hond extreem veel heeft gegeten. Dit kan gevaarlijk zijn. Probeer uw hond dan een dag geen eten te geven. Vaak is het ook verstandig om uw hond een tijdje met rust te laten. Probeert uw hond te braken? Overgeven is een natuurlijke reactie bij een overvolle maag. Lukt het uw hond niet om te braken? Neem dan met spoed contact op met uw dierenarts.

7. De hond heeft een infectie in de buikholte

Dit wordt ook wel een buikvliesontsteking genoemd. Om de infectie ontstaat vaak pus en vocht vorming. Dit kan ontstaan doordat er iets scherps in de buikholte terecht is gekomen. Misschien heeft uw hond wel iets gevaarlijks ingeslikt? Het kan ook door een verwonding van buitenaf komen. Twijfel in dit geval niet en neem meteen contact om met de dierenarts. Dit is namelijk levensbedreigend.

8. Uw hond heeft overgewicht

Heeft u een actieve hond? Of blijft deze liever liggen. Een veelvoorkomende oorzaak van een dikke buik bij honden is dat deze overgewicht hebben. Overgewicht bij honden komt vaak voor doordat ze of te weinig beweging krijgen of te veel voeding. Heeft u het idee heeft dat de dikke buik bij uw hond komt door overgewicht? Klik hier, en lees dan ons artikel over overgewicht bij honden.

Vergoeding van behandeling dikke buik bij hond

In principe hoef je voor een lichte vorm van diarree niet naar de dierenarts. Mocht dit wel het geval zijn dan wordt dit door de meeste aanbieders van dierenverzekeringen vergoed. Hieronder een overzicht met daarin de top 3 aanbieders die een bezoek aan de dierenarts vergoeden. Een compleet overzicht van onze aanbieder bieden wij ook. Vergelijk alle aanbieders van dierenverzekering op Dierenverzekering Informatie centrum.

Dikke buik bij hond
4.8 (96.36%) 11 vote[s]