Steeds meer consumenten sluiten een dierenverzekering af. Dat doen zij bij de aanschaf van hun kat of hond, of als het huisdier voor het eerst naar buiten gaat. Het risico voor dieren die naar buiten gaan is groter dan als zij binnen blijven. Het afsluiten van een hondenverzekering is aangeraden meteen zodra de hond bij de consument komt wonen, omdat deze grotere kans heeft op een ongeluk.

Kosten
Een belangrijke reden voor dierenverzekeringen vergelijken, is om torenhoge medische kosten van het huisdier te voorkomen. Sommige behandelingen kunnen behoorlijk prijzig zijn. Door een dierenverzekering af te sluiten, kan de consument die hoge kosten voorkomen en kan het huisdier zo snel mogelijk geholpen worden.

Zo zijn er dierenverzekeringen die dekking bieden tegen de kosten van het vervoer per dierenambulance. Dat geldt voor zowel een kattenverzekering als een hondenverzekering.

Kattenverzekering
Dierenverzekeringen zijn in principe opgesplitst in twee specialistische verzekeringen: de kattenverzekering en de hondenverzekering. De huisdieren hebben immers niet allebei dezelfde zorg nodig, waardoor het beter is een specialistische dierenverzekering af te sluiten. Deze verzekering sluit vaak beter aan op de persoonlijke wensen voor een kat of hond.

Bij een kattenverzekering wordt bijvoorbeeld een consult of dierenarts, een geregistreerde chip en opname. We hopen het niet, maar soms moet een kat worden laten ingeslapen. Het in laten slapen van een kat kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom is een kattenverzekering wel nodig. Bij sommige dierenverzekeringen geldt dat vooral duurdere raskatten vaak niet kunnen worden verzekerd, omdat de kosten van deze dieren vaak ook hoger liggen. Dierenverzekeringen vergelijken is een goede manier om de juiste dekking te kiezen.

Hondenverzekering
Hetzelfde geldt voor hondenverzekeringen. Niet alle rassen honden worden gedekt door de hondenverzekering. Bekijk voor het afsluiten van een verzekering dus goed of het ras nog wel gedekt wordt. Bij deze verzekering speelt ook de leeftijd van de hond een rol. Soms worden bepaalde kwalen niet gedekt, zoals bijvoorbeeld slijtage van de ellebogen. Maar een hondenverzekering afsluiten is toch nodig, want als de hond een operatie nodig heeft, moet de consument daar wel het geld voor hebben. Een dierenverzekering afsluiten voorkomt dat probleem.

Dierenverzekeringen vergelijken kan gemakkelijk via de vergelijkingstool. Daarmee krijgt de consument in één keer overzicht van alle premies in Nederland, afhankelijk van het soort huisdier, het ras en de leeftijd.