Dierenverzekering HEMA

Dierenverzekering HEMA uitgelicht


Dierenverzekering Informatie Centrum zal dieper ingaan op wat voor dierenverzekering HEMA precies aanbiedt. HEMA is een bedrijf dat in eerste instantie niet door iedereen gekoppeld zal worden aan verzekeringen. HEMA is in 2011 een samenwerking met Achmea en Inshared aangegaan. Deze samenwerking geeft HEMA de mogelijkheid om o.a. dieren verzekeringen aan te bieden. HEMA verzekeringen staan bekend als prijsvechters. Dit stamt af van hun reputatie als warenhuis. Daarnaast bieden zij nu goedkope dierenverzekeringen aan. Dit maakt hun een interessante aanbieder voor veel mensen. In dit artikel zullen wij ingaan op de basis dierenverzekering HEMA. Daarnaast bieden wij een uitgebreide uitleg over de aanvullende dekkingen. De totale kosten voor de HEMA dierenverzekering bieden wij u in één overzicht.

Basis dierenverzekering HEMA


Zoals u kunt zien in onze dierenverzekering vergelijker is HEMA een echte prijsvechter. In het eerste oogopslag springen zij er direct uit doordat zij de goedkoopste basisverzekering voor honden aanbieden. Wat betreft hun kattenverzekering komen zij op de tweede plaats. Alleen de dierenverzekering van Petplan is goedkoper. U betaald voor een basis hondenverzekering bij HEMA minimaal 14,24 Euro. Dezelfde basisverzekering voor uw kat kost u minimaal 9,77 Euro.

U vindt in de basisverzekering van HEMA voor huisdieren al veel verschillende dekkingen. Deze dierenverzekering verzekerd u tegen verschillende medische kosten. Deze kosten kunnen hoog oplopen wanneer uw geliefde huisdier iets overkomt of ziek wordt. Één van de dekkingen is de dierenarts dekking. U kunt met een gerust hart naar de dierenarts wanneer u vermoedt dat er iets aan de hand is met uw kat. Het dierenarts consult is wordt namelijk vergoed door de basis dierenverzekering HEMA. Voordat u een bezoek brengt aan de dierenarts raden wij aan om eerst zelf onderzoek te doen. Wij gaan dieper in op verschillende symptomen en aandoeningen bij huisdieren in onze speciale categorie: “aandoeningen bij huisdieren”. U kunt daar informatie vinden die u helpt bij het ontdekken van aandoeningen en ziektes bij uw huisdier.

Overzicht van verschillende dekkingen bij basis dierenverzekering HEMA


Op de website van de  HEMA kunt u overzichtelijk vinden welke dekkingen de basis dierenverzekering van de HEMA heeft. Wij sommen deze hieronder voor u op:

 • Dierenarts consult
 • Specialistische behandelingen inclusief operaties door dierenarts of specialist
 • Narcose, röntgenfotos en echografie
 • 50% vergoeding voor Ct-scan/MRI
 • Diagnoses voor noodzakelijke onderzoeken (weefsel-, urine-, bloed- of ontlastingsonderzoek)
 • ECG/echoscopie en endoscopie
 • Opname van uw huisdier en verpleging in de dierenpraktijk
 • Kosten voor gerigistreerde medicijnen (vastgelegd in de DiergeneesmiddelenWet)
 • Acupunctuur en Homeopathie behandelingen (behandelend arts moet door dierenverzekering HEMA erkend worden)
 • Medicatie gedragsproblemen
 • Hyposensibilisatie tegen allergiën
 • Doorverwijzings kosten naar specialist
 • Lasertherapie
 • Eerste consultkosten voor heup- en elleboogproblemen bij uw hond
 • Alle voortplantingsorgaan aandoeningen (Let op: geen castratie en sterilisatie)
 • Euthanasie (incl. achterlaten huisdier bij de dierenarts)

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_cta_button call_text=”Bereken nu uw dierenverzekering HEMA premie” title=”Bereken premie” target=”_blank” color=”btn-success” size=”btn-large” href=”//ad.zanox.com/ppc/?30051593C132915933T”]

Wat dekt de dierenverzekering van HEMA niet?


Zoals hierboven te lezen dekt de dierenverzekering van de HEMA veel dingen wel. Er zijn echter een aantal zaken niet opgenomen in de basis dierenverzekering HEMA. Deze worden hieronder opgesomt.

 • Diergeneesmiddelen die niet geregistreerd zijn in de DiergeneesmiddelenWet (o.a. voedingssupplementen)
 • Specialische voeding voor dieten
 • Ingrepen van cosmetische aard
 • Heup en elleboogaandoeningen bij de hond
 • Erfelijke verborgen ziektes of klachten. Let op:  bij het aflsluiten van de dierenverzekering HEMA verklaart u dat uw hond niet onder behandeling is op dat moment. Daarnaast verklaart u dat het dier helemaal gezond is. Als blijkt dat u hier niet eerlijk over bent dan zullen er geen declaraties vergoed worden.

Welke aanvullende dekkingen biedt de HEMA dierenverzekering aan?


Zoals eerder al benoemd bevat een basis dierenverzekering HEMA niet alle dekkingen. Deze dekkingen kunt u naar wens toevoegen aan de basis HEMA dierenverzekering. Uiteraard zullen extra dekkingen er wel voor zorgen dat de premie omhoog gaat. Echter zorgen zij er wel voor dat u niet tegen onaangename verassingen aanloopt. Hieronder zullen wij de verschillende extra dekkingen van de dierenverzekering HEMA behandelen.

Schematisch overzicht van kosten dierenverzekering HEMA


Eerst bieden wij u een overzicht van alle kosten van de dierenverzekering HEMA. Daarna bieden wij extra informatie over de verschillende dekkingen.

                            Minimale kosten
               Hond                 Kat
Basisverzekering €           14,24 €              9,77
Aanvullende dekking
Reisverzekering €              3,90 €              2,60
Chema therapie €              5,85 €              3,90
Crematie €              1,30 €              0,98
Fysio €              6,44 €              6,44
Tandarts €              2,60 €              1,96

Reisverzekering voor uw huisdier


Als u op vakantie gaat en u neemt uw huisdier mee is dit een interessante optie. Met de doorlopende dieren reisverzekering van de HEMA is uw huisdier op vakantie verzekerd. U bent dan verzekerd tegen medische kosten wanneer deze gemaakt worden. De dekking van deze dieren reisverzekering heeft een maximale vergoeding van 1000,- Euro. Deze verzekering vergoed medische zorg in alle Europes landen. Daarnaast zijn ook sommige landen rondt de middelands zee toegevoegd. De doorlopende dieren reisverzekering vergoed hetzelfde als de basis dierenverzekering HEMA. Afhankelijk van geslacht, leeftijd en gewicht betaald u voor de hond minimaal 3,90 Euro. Voor uw kat betaald u standaard 2,60 Euro voor de doorlopende reisverzekering voor huisdieren.

Chemo- en Radiotherapie


Behandelingen waar wij liever niet aan denken. Ook een kat kan net zo vreselijk ziek worden als wij mensen. Ziektes zoals kanker komen ook voor bij huisdieren. Wanneer zij dit hebben kunnen zij hier ook aan behandeld worden. Chemo- en radio therapieën zijn veel gebruikt bij het genezen van deze verschrikkelijke ziektes bij huisdieren. Helaas zijn er hoge kosten verbonden aan deze behandelingsmethoden. Met de Chemo- en radiotherapie aanvulling krijgt u 50% van deze kosten vergoed. De chemo- en radio therapie aanvulling kost minimaal 5,85 Euro. Voor uw kat heeft u deze aanvulling al vanaf 3,90 Euro.

In onze reactie op een artikel in de volkskrant gaan wij dieper in op het feit of het verstandig is om Chemo- of radiotherapie toe te passen bij uw huisdier.

Crematie van uw huisdier bij overlijden


Uw hond of kat verdiend een waardig afscheid net zoals u en ik. Een waardig afscheid kunt u op verschillende manieren regelen. Een optie is het begraven van uw huisdier in eigen achtertuin. Dit is bij Wet niet verboden en is dus goedkoop en eenvoudig uitvoeren. U mag uw hond niet in een publieke omgeving begraven. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw geliefde huisdier te doneren aan de wetenschap. Het klinkt wellicht gek maar het heeft een goed doel. Wanneer u uw huisdier doneert aan de wetenschap, redt u het leven van één proefdier.

Een andere keuze is de aanvullende dekking crematie bij de dierenverzekering HEMA. Deze dekking vergoedt de kosten van de crematie van uw huisdier tot maximaal 500,- Euro. Dit kan erg fijn zijn omdat u zelf wel iets anders aan uw hoofd heeft. Deze extra dekking kunt u voor uw hond al afsluiten vanaf 1,30 Euro. Voor uw kat geldt een minimale premie van 0,98 Euro bovenop de basis dierenverzekering HEMA.

Fysiotherapie en preventieve zorg


Fysiotherapie bij uw huisdier klinkt misschien gek. In de praktijk is dit niet zo. Om uw huisdier in optimale vorm te laten verkeren kunt u deze aanvullende dekking toevoegen aan de basis HEMA dierenverzekering. Deze aanvullende dekking verzekerd de volgende kosten:

 • Fysiotherapie tot maximaal 750,- Euro per jaar (Uitsluitend bij een door HEMA dierenverzekering erkende dierfysiotherapeut)
 • Gedragstherapie tot maximaal 750,- Euro per jaar (Uitsluitend bij een door HEMA dierenverzekering erkende specialist)
 • Preventieve zorg tot maximaal 50,- Euro per jaar (Hieronder vallen vaccinaties, vlooien- en wormmiddelen of preventief bloedonderzoek.

De aanvullende dekking Fysiotherapie en preventieve zorg heeft u voor uw hond al vanaf 6,44 Euro. Voor uw kat geldt eenzelfde minimale premiestijging van 6,44 Euro.

Tandarts huisdier verzekering


Ook uw huisdier kan problemen aan het gebit krijgen. Ondanks dat de tanden niet gepoetst worden hebben huisdieren wel hun eigen manier om het gebit te onderhouden. Helaas betekend dit niet dat uw huisdier geen last van het gebit kan krijgen. Dierenverzekering HEMA biedt de aanvullende tandarts verzekering die u behoedt voor deze kosten. De voorwaarde bij deze dekking is dat deze uitgevoerd wordt bij een door dierenverzekering HEMA erkende dieren(tand)arts. Hieronder vindt u de behandelingen die voor 50% vergoed worden.

 • Narcose bij gebitsbehandeling tot 500 Euro per jaar
 • Verwijdering van tandsteen en professionele gebitsreiniging tot 500 Euro per jaar
 • Tanden- en kiezen trekken tot maximaal 500 Euro per jaar

Onderstaande dekkingen worden alleen vergoed nadat het gebit van uw huisdier gezond is verklaard door de dierenarts:

 • Plaatsen van vullingen tot maximaal 500 Euro per jaar
 • Diagnose stelling voor delen van het gebit en tandwortels inclusief röntgen foto’s tot 500 Euro per jaar
 • Wortelkanaalbehandelingen tot 500 Euro per jaar.

De aanvullende tanartsdekking heeft u voor uw hond al vanaf 2,60 euro. Voor uw kat betaald u minimaal 1,96 euro voor de aanvullende tandartsdekking.

Eigen bijdrage dierenverzekering HEMA


De HEMA dierenverzekering rekent voor iedere declaratie een eigen bijdrage van 45,- Euro. Het is dus verstandig uw declaraties op te sparen en in één keer in te dienen. U betaalt dan namelijk maar één x 45,- Euro. Let er wel op dat u declaraties tot maximaal 1 jaar na de behandeldatum in mag dienen bij de dierenverzekering HEMA.

De HEMA dierenverzekering in vergelijking met andere aanbieders.


Eerder in deze blog is er al aangegeven dat de HEMA een prijsvechter is. Dit zie je ook direct in de prijs van de dierenverzekering HEMA. Zij scoort goed op de kosten van de basisverzekering in vergelijking met andere aanbieders. U kunt alle aanbieders van dierenverzekering in één overzicht bij ons zien.

[vc_cta_button call_text=”Vind hier de dierenverzekering die bij u past?” title=”Bereken premie” target=”_blank” color=”btn-success” size=”btn-large” href=”//www.dierenverzekeringinformatie.nl/dierenverzekering/”]

U kunt eenvoudig alle hondenverzekeringen vergelijken met onze hondenverzekering vergelijker.

Dierenverzekering HEMA uitgelicht
2 (40%) 26 vote[s]