anti vlooien middel gevaarlijk

Anti vlooien middel gevaarlijk?


Het anti vlooien middel Bravecto is mogelijk de doodsoorzaak bij vele honden. Als uw hond kerngezond is, maar uit het niets last krijgt van huidproblemen, diarree, leverproblemen, nierfalen, epileptische aanvallen of verminderde eetlust, dan kan het zijn dat Bravecto de boosdoener is. Althans, volgens Michaël van de Sande. Hij is in de veronderstelling dat het anti vlooien middel onveilig is.  Naar zijn mening is het middel verantwoordelijk voor de dood van vele honden.  Onderzoeksbureau EMA is daarom van start gegaan met een onderzoek.

Petitie


Inmiddels is van de Sande een petitie gestart op zijn Facebookpagina met de vraag ‘Is Bravecto veilig?’. Vele mensen sluiten zich bij hem aan, en doen verhaal over de klachten die bij honden optreden na gebruik van het middel Bravecto.

Is anti vlooien middel Bravecto onveilig?


Maar is Bravecto wel onveilig? Het middel wordt namelijk nog steeds veel gebruikt en verkocht. Ook wordt het middel nog steeds aanbevolen door dierenartsen. De branchevereniging (KNMvD) spreekt van een online hype. Een middel moet namelijk aan een heleboel kwaliteitseisen voldoen voordat het op de markt gebracht mag worden. Volgens ruim 55 studies voldoet het middel aan de kwaliteitseisen. Er is zelfs onderzoek gedaan waarbij de honden overmatig veel pillen binnen kregen. De honden ondervonden hier geen hinder van.

De EMA heeft kort geleden alle gegevens opgevraagd sinds Bravecto op de markt is gekomen. Het laatste rapport gaf namelijk te weinig informatie om een verband te leggen tussen het middel en de doodsoorzaken. Er wordt nu van alles onderzocht. Het ras, de aandoeningen en de achtergronden van de honden die zijn overleden. Eind juni wordt de uitslag van dit onderzoek verwacht.

Tip: Kies (tijdelijk) voor een ander anti vlooien middel


Op dit moment wordt het uigebreid onderzocht of Bravecto nou daadwerkelijk de boosdoener is. Maar omdat de vermoedens er wel zijn. En het tegendeel niet bewezen is. Raadden wij u toch aan om in ieder geval voorlopig van een ander middel te kiezen. Op het gebied van anti vlooien middelen is tegenwoordig een uitgebreide keuze mogelijk. Aangezien dit niet onze specialiteit is. Kunt daarvoor het beste terecht bij een specialist zoals Medpets. Medpets is de online dierenapotheek van nederland. U kunt in de webshop meer dan 8.000 producten bestellen.

Klik hier om direct naar de anti vlooien middelen pagina van Medpets te gaan om een goed aanbod te krijgen. Vandaag voor 21.00 uur besteld betekend dat u het product de volgende dag al thuis kunt verwachten.

Moet ik naar de dierenarts?


Als uw hond voldoende eet en nog actief bezig is dan heeft het naar alle waarschijnlijkheid geen spoed. Toch is het verstandig om contact op te nemen met de dierenarts als één van de bovenstaande symptomen zich voordoet bij uw hond. Let wel op dat de kosten voor een bezoek aan de dierenarts hoog kunnen oplopen. Het is daarom verstandig om te kijken naar een passende hondenverzekering.

Vergoeding van deze behandeling


Hieronder een overzicht met daarin de top 3 aanbieders die een bezoek aan de dierenarts vergoeden. Een compleet overzicht van onze aanbieder bieden wij ook. Vergelijk alle aanbieders van dierenverzekering op Dierenverzekering Informatie centrum.

  1. Petplan
  2. Ohra
  3. Proteq
Anti vlooien middel gevaarlijk
1.8 (35.65%) 23 vote[s]

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment